Het lunchritueel bij Covadis

Aafke Rauwers - Soigneur Covadis

Het is wat, het lunchritueel bij Covadis. Voor de een wat spannender dan voor de ander. Één ding is zeker, het is altijd een gezellige boel. Het vergt inmiddels heel wat voorbereiding om dit dagelijkse ritueel te verzorgen.

Laten we eerst wat feiten op een rij zetten. Dat we goed kunnen eten ondervindt de bakker dagelijks. Gemiddeld gaan er toch wel meer dan 30 broden doorheen in de week. Om over de wekelijkse boodschappen nog maar te zwijgen... De plaatselijke supermarkt kan beter een nieuw filiaal beginnen op onze parkeerplaats. De supermarkt moet wekelijks kilo’s kaas, liters melk en bergen vleeswaren reserveren voor de lunch van Covadis. Laat ik maar geen aantallen noemen van de hoeveelheid snoep, koekjes en chocolade die er in een week doorheen gaan. Dan hebben we binnen de kortste keren Weight Watchers aan onze deur staan.

40 monden

Om 12:00 begint de voorbereiding voor het dagelijkse ritueel. Inmiddels moeten er al 40 monden worden gevoed dus we moeten tijdig beginnen. Op dit tijdstip knorren de magen al zo hard dat ze het rammelende wagentje met alle borden en bestek van de Covadis lunch service al niet meer horen. Nieuwsgierig steken er vaak al wat koppen om de hoek om te kijken of ze toevallig niet al mogen beginnen. Diegenen die echt niet meer kunnen wachten stoppen in de tussentijd nog snel even een broodje bapao in de magnetron.

Om 12:30 klinkt dan ergens in het pand dat geliefde geluid van de telefoon. Iemand wordt dan met de instructie op pad gestuurd om iedereen naar de lunch te begeleiden. Eerlijk gezegd hoor je gewoon heel hard door de gang: ETEEEEEEN! Binnen record tempo staan alle medewerkers al onderaan de trap. Iedereen gaat op zijn of haar geliefde plekje zitten maar af en toe wordt er wel eens verschoven wanneer men merkt dat het gespreksonderwerp aan de andere tafel toch wel iets interessanter is.

Lekkerbekjes

Het lunchritueel lijkt vrij veel op Expeditie Robinson. Je hebt kamp zuid en kamp noord. Kamp zuid dat zich bezighoudt met een zo gezond mogelijke maaltijd en kamp noord waarin zich de echte lekkerbekjes bevinden die gewoon willen eten waar ze zin in hebben. Er komt dan ook van alles voorbij; van zelfgemaakte quinoa-salade tot de echte Gelderse rookworst.

De geur van rookworst wordt verspreid over het gehele kantoor

Nu hoor ik je denken: waar hebben we het dan zoal over? Dat is elke lunch weer een verrassing. Kleine onderlinge gesprekjes kunnen zo maar eens veranderen in één algemeen gesprek waarin iedereen zijn of haar zegje wil doen. Ook in dit opzicht lijkt het net Expeditie Robinson. Onlangs zochten een aantal collega’s elkaar op om een goede tactiek te bespreken voor het vangen van Pokémon. Ondertussen hoor je aan de andere kant van de tafel mensen opscheppen over hun sportieve prestaties van het afgelopen weekend.

Visboer

Op vrijdag is het guilty pleasure day. 5 minuten voor de lunch hoor je meerdere malen het geping van de magnetron. De geur van rookworst wordt dan verspreid over het gehele kantoor. De rookworst wordt netjes over de 40 monden verdeeld. Toch kunnen sommigen het niet laten om het mes iets verder te verplaatsen en zo nog een extra stukje af te snijden. Onlangs heeft de rookworst wel concurrentie gekregen. Een lieftallige collega had de plaatselijke visboer bijna een rolberoerte bezorgd door voor 10 man aan kibbeling te bestellen.

 

Lunchkarretje

Om 13:00 is het weer tijd om aan de slag te gaan. Langzamerhand ontstaan er steeds meer lege plekjes. Sommige collega’s gaan even de benen strekken, roken even een sigaretje en een aantal vlucht met een smoesje snel naar boven. De overigen helpen netjes het zo geliefde lunchkarretje weer vol te pakken zodat ze verzekerd zijn van een lekkere lunch de volgende dag.

Over één ding kunnen we duidelijk zijn: het lunchritueel bij Covadis verveelt nooit, ook niet voor de collega die gewoon rustig en meeluisterend zijn bammetje opeet. Wil jij ook een keer aanschuiven bij onze lunch? Dat kan! Bekijk onze vacatures en wellicht kan je binnenkort een keer aanschuiven.

Aafke Rauwers

Aafke Rauwers is de moederkloek der Covadis-kuikens. Met haar ondersteuning verrichten de ontwikkelteams hun werk optimaal. Daarnaast is zij de creatieve Pichichi die allerlei oplossingen voor het Doetinchemse softwarehuis bekokstooft. Aafke is dé steunpilaar van sportclub Govadis en de vertegenwoordiger van Dries. Cultuurbewaker Rauwers kent alle internetgekkie-quotes uit d’r hoofd en is tevens de grootste mexicano-importeur van Oude IJsselstreek.