Het eerste jaar Covadis van Johan

Johan Schoonderbeek - Chef Event en Technische Ondersteuning Covadis

Ongeveer een jaar geleden zette ik mijn voet over de drempel bij Covadis. Een bedrijf waar ik meewerk aan gave acties en aan mooie events. En als ik iets geleerd heb het afgelopen jaar, is het dat je bij Covadis nooit stil zit.

Tijdens de zomer en de kerst sturen wij de vrienden Covadis een origineel geschenk. Verder organiseren wij kennissessies, hebben wij een sportclub, een nieuwe website en meerdere sociale media kanalen. Dit is slechts een greep uit de externe uitingen en dan ben ik nog niet eens begonnen over wat wij intern organiseren. Kortom, een bomvol eerste jaar bij mijn nieuwe werkgever.

December is toch de maand van het terugkijken en het maken van lijstjes, daarom wil ik dit thema doorzetten in mijn blog. Hieronder volgt dan ook de top drie van mijn gaafste projecten bij Covadis in 2018.

Grote externe kennissessie

Binnen Covadis staat het delen van kennis centraal. Dat is ook één van de redenen waarom het fijn werken is in Doetinchem. Samen elkaar beter en slimmer maken, waardoor projecten vlotter verlopen. Dit doen we onder andere door middel van interne kennissessies, maar dit jaar hebben we ook een grote externe kennissessie georganiseerd. Een ontzettend gaaf event om te houden, want tijdens deze dag kregen wij ruim honderd bezoekers over de vloer. Zij hebben kennis gemaakt met Covadis en vijf verschillende kundige sprekers die uiteenlopende onderwerpen hebben behandeld. Zo sprak Alex Thissen over Software Design, Sander Hoogendoorn over Microservices en IoT- expert Cyril Vonken kwam zelfs een demonstratie geven met een Tesla. Een zeer geslaagde dag waar in de toekomst zeker nog een vervolg op komt.

Hackathons

Dit jaar hebben wij twee hackathons gehouden voor twee verschillende opdrachtgevers. Tijdens deze hackathons nemen teams, ter grootte van vier personen, het tegen elkaar op. Het team met het meest innovatieve/bruikbare idee wint. Daarbij dient het team dit idee zo ver mogelijk uit te werken binnen de beschikbare tijd. De winnaar wordt bepaald door een jury die bestaat uit de medewerkers van de desbetreffende opdrachtgever.

Het leuke aan deze dagen is de competitie die los barst bij de teams en de creativiteit die de teams aan de dag leggen. Tijdens een hackathon wordt de denkkracht van het gehele bedrijf gebruikt voor één specifiek probleem en dit leidt vaak tot nieuwe inzichten en bruikbare ideeën. Benieuwd hoe een dag als deze er uit ziet? Check dan hier de video van onze laatste hackathon voor energieleverancier NieuweStroom.

Personeelsfeest

Intern is het personeelsfeest dé dag, en afgelopen editie zelfs een heel weekend, waar iedereen naar uitkijkt. Dit jaar heb ik het event mede georganiseerd en dan merk je dat er binnen Covadis nooit klein gedacht wordt. Waar de ideeën klein en bescheiden begonnen eindigden wij met zijn allen in tanks en buggy’s over de Duitse grens, aten we pizza’s met een doorsnede van een meter en maakten we het nachtleven van Münster onveilig. Wat moet dat voor aankomend jaar betekenen? Want minder dan voorgaande jaren is geen optie.

Dit waren voor mij de drie hoogtepunten van afgelopen jaar. Gave momenten om op terug te kijken en ik heb er veel van geleerd. Nu weer over tot de orde van de dag. Kerst staat namelijk voor de deur en dat betekent dat de vrienden van Covadis weer iets leuks mogen verwachten. Aan de slag dus, want bij Covadis zitten we nooit stil.

Johan Schoonderbeek

Johan Schoonderbeek is de man voor events en technische ondersteuning bij Covadis. Wij noemen deze bebaarde houthakker zonder bos liever chef ‘pret & proces’. De oud-kastelein is van grote waarde voor de gasten van Covadis. Als expert kent hij alle kroegen, minder kathedralen, van Nijmegen en Utrecht. De voormalig middag-dj van N1 leert zijn collega’s dan ook veel bij over deze cultuur met een grote C(#).