Onze opdrachtgevers willen de concurrenten telkens een stap voor blijven. Dat doen ze met behulp van software. Software op maat die wij samen met ze ontwikkelen. In het ene geval leveren we een volledig ontwikkelteam. In het andere geval maar een paar onderdelen van zo'n team. Om aan de continu wisselende vragen van onze opdrachtgevers te voldoen is schaalbare, veilige, snelle en flexibele software noodzakelijk. En daarvoor gebruiken wij de nieuwste technieken. Deze technieken worden vaak in ons Innovatielab onderzocht. Of kennis wordt elders opgedaan, zoals in Londen, waar een aantal ontwikkelaars van ons in mei de conferentie Software Design & Development bijwonen/bijwoonden. Onder andere middels regelmatige kennissessies wordt deze kennis overgedragen. Op deze manier zijn de leden van alle ontwikkelteams op de hoogte van de technische mogelijkheden op het gebied van softwareontwikkeling. Deze kennis wordt gebruikt bij de oplossingen die wij ontwikkelen. En om samen met onze opdrachtgevers te sparren over nieuwe toepassingen. Wordt de opdrachtgever blij van én worden wij blij van!

Ook naast het harde werken wordt er van alles voor en door de collega's georganiseerd. Elke woensdagochtend om 7:00 uur liggen een aantal sportievelingen in het zwembad. Elke vrijdagmiddag wordt door een grote groep (iets minder sportieve) collega's het weekend ingeluid in onze bar. Regelmatig worden LAN-party's georganiseerd waarbij een nacht lang games worden gespeeld (de niet gamers spelen Catan of verzorgen de worstenbroodjes). Tijdens de dagelijkse gezamenlijke lunch wordt onder andere rookworst, gele pindakaas en lijnzaad gedeeld. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Laatst riep een collega: "Als je bij Covadis werkt heb je geen sociaal leven meer nodig." Daar mogen we met zijn allen best een beetje trots op zijn.

Maar we blijven continue zoeken naar verbetering. Om onze software nóg iets beter te maken. Om met een nieuwe toepassing een opdrachtgever nóg meer mogelijkheden te geven. Om te zorgen dat onze collega's het nóg minder leuk vinden om aan het einde van de dag weer naar huis te gaan. Heb jij daar ideeën over? Of wil jij misschien ook aansluiten bij onze groep? Als opdrachtgever, partner of collega? Laat het me weten via j.gerritsen@covadis.nl. En dan kijken we wel of dat binnen ons doel past.