Afgezien van het feit dat Pi erg handig is in de wiskunde, beseffen wij ook dat Pi een onderdeel is van zoveel meer in het leven. Dit vergeten mensen nog wel eens en wij willen daar graag wat aandacht voor vragen.

Zo brengt bijvoorbeeld zwarte Pi-et ons op 5 december cadeautjes en hebben we jarenlang van Pi-Pi Langkous mogen genieten op de Nederlandse televisie. Verder hebben onder andere Pi-nokkio, Pi-po de Clown, Pi-eter Post, Pi-kachu en Pi-no onderdeel uitgemaakt van verschillende kinderprogramma's uit onze jeugd.

We kunnen concluderen dat Pi een belangrijk aandeel heeft gehad in onze opvoeding. Echter houdt het hier niet op. Pi is ook terug vinden in Italië. Dit is het land van de Pi-zza, het bolletje Pi-stache-ijs en de toren van Pi-sa. Waar bij alle drie genoemde voorbeelden, niet geheel toevallig natuurlijk, de omtrek te berekenen is met Pi. Daar hoef je niet al te Pi-enter voor te zijn.

Ook bij een avondje uit is Pi je beste vriend. Zo kun je de avond beginnen met een paar lekkere Pi-na Coladas, die al snel worden gevolgd door wat shotjes Pi-sang Ambon. Als de stemming er goed in zit, kun je de horle-Pi-ep dansen op een lekker Pi-ano deuntje dat door de speakers knalt. Wellicht versier je dan nog wel een mooie dame of heer en beleef je een zeer Pi-kante avond. Maar... overdrijf het drinken niet, want anders heb je de volgende dag een kater en ben je de Pi-neut.

Wij hopen dat dit bericht je wat nieuwe inzichten heeft gegeven over Pi. Heb je zelf nog manieren waarop Pi ons leven beïnvloedt? Laat het ons weten als reactie op ons Facebookbericht.