66.000 gecontroleerde iepen

Afgelopen zomer zijn er zo’n tien inspecteurs op pad geweest. Zij hebben ruim 66.000 bomen gecontroleerd in 15 gemeenten. In totaal zijn er 4300 zieke iepen aangetroffen en gerooid. Voor 75% van de gerooide bomen is er een nieuwe iep gepland.

De komende tijd wordt de applicatie gebruikt om managementrapportages en exports te maken. Gemeenten krijgen dan een overzicht met resultaten van de controlerondes. Daarin staat bijvoorbeeld het percentage gerooide iepen, het aantal m2 gerooide iepen en het percentage herplant.

Koppeling systeem gemeenten

De GIS-applicatie van de Iepenwacht kan gekoppeld worden aan het groenbeheer-systeem van de gemeente. Middels deze koppeling wordt de informatie die de gemeente van haar iepen heeft, bijgewerkt met de meest recente gegevens uit het veld.

Winterslaap

Na het uitvoeren van managementrapportages en het maken van exports, gaat de applicatie in winterslaap. In het voorjaar gaat er weer met de applicatie gewerkt worden. Eerst verrichten wij datawerk, maar ontwikkelen eventueel ook nieuwe functionaliteiten en geven instructies aan nieuwe gebruikers. Zo kunnen de inspecteurs vanaf april weer nieuwe controleronden uitvoeren.

Blijf ons volgen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Covadis nieuws? Blijf ons dan volgen. Dat kan via Facebook, Twitter en de website