Concrefy lanceert door Covadis ontwikkelde app

Concremote app staat nu in de appstore

Covadis heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld voor Concrefy. Concremote staat namelijk in de app store. Dankzij de applicatie hebben gebruikers op de bouw meer en sneller inzicht in de voortgang van het bouwproject. “Nu kan de status gecontroleerd worden op de smartphone, zonder dat iemand met een laptop in de bouwkeet hoeft te zitten.” 

Concremote is een programma van Concrefy. Concrefy is weer een dochteronderneming van betonbekistingspecialist Doka, een onderneming met 160 vestigingen in 72 landen. Concremote maakt de bouw van beton veiliger, sneller en rendabeler.

Druksterkte 

De app laat realtime de voortgang van de druksterkte zien van vers gestort beton. De app kan gebruikt worden op smartphone en tablet.  

In de app zijn verschillende metingen zichtbaar”, legt de projectmanager van Covadis uit. “De metingen zijn uitgedrukt in percentages. Ieder percentage staat voor een project en geeft de druksterkte aan in megapascal (MPa). Zodra de meting de 100% heeft bereikt, is de doelstelling gehaald. De status van het beton is dus in één oogopslag te zien voor eenieder die de app heeft. Niemand hoeft meer telkens met een laptop de bouwkeet in te lopen.” 

De app kan informatie krijgen van meerdere sensoren’

Projectleider Covadis

Voorbeeld 

Dat is dus handig voor de mensen op de bouw. Maar hoe komt de app aan die data? 

“In het beton zit een IoT sensor”, vervolgt de projectmanager. “Deze meet continu de betontemperatuur en stuurt het naar de applicatie. De app rekent met allerlei formules deze temperatuur om naar de druksterkte. Laat ik er een voorbeeld bij pakken.” 

Snel en behendig tovert hij zijn telefoon uit zijn zak om de app te openen. Hij tikt een project aan. 

“In de app lees je dat de temperatuur van het beton 25,3°C is. Ik weet toevallig dat het beton in een hal ligt. De app geeft een tijd aan waarin het beton naar verwachting sterk genoeg is voor de volgende stap. De app kan informatie krijgen van meerdere sensoren. 

Push notifications 

De Concremote applicatie biedt vele extra’s. 

Concremote is een dienst die internationaal veel gebruikt wordt. De app is dus beschikbaar in het Engels, Duits en Nederlands. Bijzonder is dat de beheerder zelf talen kan toevoegen. Daardoor is de applicatie dus ook in het Spaans of Frans om te zetten. De metingen hoeven niet per se in graden Celsius en megapascal weergeven te worden. Ook Fahrenheit en psi behoren tot de opties. Dankzij de push notifications hoeven gebruikers niet telkens naar hun telefoon te kijken om een project te monitoren. Tot slot zijn er verschillende gradaties van gebruikerstoegang. Hierdoor kan iedere organisatie zien wat voor hen relevant is. Dit wordt bepaald met hun rechten.” 

De Concremote app is dus een waardige toevoeging aan de lange lijst van opgeleverde applicaties van Covadis.