Covadis behaalt top 10 positie tijdens NK Wielrennen voor bedrijven

Drie individuele Covadis-renners behaalden een plek in de top 15

Het is een warme zondag in ’s-Heerenberg als het NK ploegentijdrit voor bedrijven van start gaat. Covadis ontbreekt niet op de deelnemerslijst. Sterker nog, de ploeg van het Doetinchemse softwarehuis weet een sterk debuut te maken in de wielerwereld. “Covadis mag trots zijn op zo’n team. 

Tijdens de Montferland Cyclo in de ochtend behaalden wel drie deelnemers namens Covadis de top 15. Er deden vijftig deelnemers mee. Ook bij de ploegentijdrit later die ochtend behaalde Covadis een goed resultaat. De groep van vijf renners wist de tiende plek te bemachtigen in een veld van 27 teams. 

Montferland

“De dag is perfect geregeld en we zijn zeer tevreden met het resultaat”, zegt Jan, één van de Covadis-renners, naderhand. “We hebben individueel zes rondes gefietst. Dat komt neer op 88,2 kilometer hier in het glooiende Montferland. Als ploeg reden we later op de dag veertien kilometer.”

Het is de eerste keer dat we als groep aan zoiets mee doen

Jan – Renner Covadis ploeg

“Het is de eerste keer dat we als groep aan zoiets mee doen”, vervolgt Jan. “We zijn dus heel tevreden met dit resultaat. Bovendien is er ook nog eens veel publiek. Dat maakt het allemaal nog gezelliger. 

Covadis renners 

Het blijft gezellig in ’s-Heerenberg, want na de race wordt er een wielercafé gehouden. In dit café zitten bekende gezichten als Steven Rooks, Léon van Bon, Erben Wennemars, Gert Jakobs en Maarten Ducrot. Daarnaast stikt het van de cameraploegen en fotografen. Iedereen wil tenslotte een glimp opvangen van de Covadis renners.  

Uiteraard is er ook gebarbecued en gedronken. Met name het wielerbier Kwaremont vindt gretig aftrek. Het succes van de ploeg is gevierd. Covadis mag trots zijn op zo’n team.