Covadis lanceert YouTube-kanaal

Bekijk nu de video’s over de NieuweStroom Hackathon

Covadis heeft een YouTube-kanaal. Vanaf nu kan iedereen ook in video meeleven met het gaafste softwarehuis van Gelderland. Binnenkort ook in IMAX 3D, maar voorlopig eerst nog gewoon op YouTube. Bekijk nu dus de eerste bijdrage van Covadis: een schitterende impressie van de Hackathon voor NieuweStroom.

Met de Hackathon voor NieuweStroom beleeft Covadis al een prachtig debuut op YouTube. In twee video’s genieten Covadis-vrienden optimaal van deze dag mee.

Video

De Hackathon staat er dus prachtig op.

“Het is tof dat we Covadis op een nieuwe manier kunnen presenteren”, zegt Johan, de Spielberg van Covadis. “Sommige zaken zijn lastig te verwoorden, dus dan is het mooi dat je het nu in video kunt presenteren aan de wereld. Want als een foto al meer dan duizend woorden zegt, gaat een filmpje vast helemaal los.”

Veel mensen kijken liever een filmpje dan dat ze een lang artikel lezen

Johan - Spielberg van Covadis

Game of Thrones

Johan is de aanjager van het Covadis YouTube-kanaal. Hij heeft grootse plannen.

“Het is gewoon erg leuk om met beeld te spelen. Je kunt twee mensen de boeken van Game of Thrones laten lezen, dan hebben ze allebei een eigen wereld ingebeeld. Bij video heb je een interpretatie voor iedereen. Het is voor ons allemaal hetzelfde. Bovendien bereik je er een ander publiek mee. Veel mensen kijken liever een filmpje dan dat ze een lang artikel lezen.”

Hackathon

In één van de video’s zien we Remko ten Barge aan het woord over de Hackathon (zie onderstaande video). In de andere video zien kijkers (letterlijk) in vogelvlucht een sfeerimpressie van de geslaagde dag waarop fantastische plannen voor NieuweStroom zijn bedacht. Volgens Johan is dit nog maar het begin.

“YouTube is het volgende platform waarop wij onze creatieve ideeën kunnen botvieren. Dat gaan we ook zeker doen. Reden genoeg dus voor onze volgers om zich te abonneren op ons kanaal. Want onze channel staat straks vol gedenkwaardige, informatieve en hilarische filmpjes zonder treitervloggers.”

Wij staan allemaal te trappelen om de filmische meesterwerken te bewonderen. Deze lancering is dus een enorm heugelijk feit. Dit is de beste ‘Launch’ sinds die van DJ Jean.