Covadis levert module 'Metalen' op voor Concrefy

Module wordt gebruikt door bedrijven die wapeningsstaal bewerken

Covadis heeft weer een nieuwe module opgeleverd voor opdrachtgever Concrefy. Het gaat hierbij om de module 'Metalen' die gebruikt wordt door bedrijven die wapeningsstaal bewerken voor de betonbouw sector. Deze klanten van Concrefy zijn wapeningscentrales en betonfabrieken. Zij bewerken wapeningsstaal (meestal vanaf rol) machinaal en knippen het op maat. Dit staal wordt vervolgens in wapeningsconstructies verwerkt door de staven aan elkaar te lassen. Deze bedrijven beschikken doorgaans over een kwaliteitscertificaat voor deze processen. Ze moeten daarom periodiek diverse testen in een laboratorium laten uitvoeren.

Concrefy ondersteunt deze bedrijven met de metalen module. Hierin is naast een lasserslijst ook een planningsoverzicht voor periodieke controles van de richtmachines gepubliceerd. De metalen module zorgt dat de klant tijdig een e-mailbericht krijgt met een herinnering voor controles die door een lasser of door een richtmachine uitgevoerd wordt. De klant kan met de metalen module op eenvoudige wijze een nieuwe controle bij Concrefy aanmelden, die er vervolgens voor zorgt dat de te onderzoeken monsters bij de klant worden opgehaald.  

Metalen Module 

In het laboratorium worden monsters direct in behandeling genomen voor onderzoek. Aan de hand van de unieke monsteridentificatie kunnen de laboranten in de metalen module de onderzoeksopdracht raadplegen en zo bepalen welke tests uitgevoerd worden. De testapparatuur in het laboratorium van Concrefy is via een interface met de metalen module verbonden. Hierdoor worden testresultaten na uitvoering van de verschillende proeven snel verwerkt en zijn rapporten direct voor de klant beschikbaar. De klant krijgt automatisch een e-mailbericht zodra de testresultaten beschikbaar zijn.  

De applicatie neemt een belangrijke rol in bij het certificeringsproces van de klant

De module berekent op basis van de controledatum en de controlefrequentie het moment waarop een volgende controle moet worden uitgevoerd. Op deze wijze neemt de applicatie een belangrijke rol in bij het certificeringsproces van de klant. De klanten van Concrefy hebben hierdoor zelf minder omkijken naar de door de certificatie-instellingen verplichte registraties en focussen zich zo op het productieproces.  

Over Concrefy 

Concrefy is een internationaal opererend betontechnologisch ingenieursbedrijf en geaccrediteerd laboratorium. Het is marktleider op het gebied van onderzoek naar beton, asfalt en wapeningsstaal. Concrefy is in deze branche voorloper op het gebied van digitale verwerking en rapportage van test- en meetresultaten. 

Concrefy is al jaren opdrachtgever van Covadis, waarbij wij verantwoordelijk zijn geweest voor het onderhoud en uitbreidingen van een online klantenportaal waarmee onderzoeks- en meetresultaten getoond worden en dat door opdrachtgevers van Concrefy gebruikt wordt om bouw- en productieprocessen te sturen. Zo ontwikkelde Covadis eerder al onder meer de module Concremote.