Covadis ontwikkelt Scenario Comparison voor Concrefy

Wat doet deze nieuwe tool?

Covadis heeft een nieuwe tool ontwikkeld voor Concrefy. Met Scenario  Comparison kunnen klanten van het betontechnologisch ingenieursbedrijf extra inzicht verkrijgen in de parameters van de uitharding van verschillende betonsoorten tegelijkertijd.  Hoe werkt deze tool? Dat legt een projectleider van Covadis uit. 

Concrefy uit Venlo is een dochteronderneming van Doka, de wereldwijd opererende betonbekistingspecialist uit Oostenrijk. Covadis is al jaren partner van Concrefy en heeft in die tijd onder anderen een IoT toepassing en een mobiele applicatie gerealiseerd. 

Wat is Scenario Comparison? 

Nu is er Scenario Comparison. Hermen is projectleider bij Covadis. Hij legt uit wat deze nieuwe tool precies doet. 

“Dit is een vergelijkingstool”, vertelt hij. “In deze applicatie kan de gebruiker de uitharding en parameters van verschillende betonmengsels vergelijken. Op basis daarvan kan de verantwoordelijke beslissen welk betonmengsel het geschiktst is.” 

“Stel dat een aannemer in de winter een betonmengsel wil gebruiken dat hij tot dan alleen in de zomer heeft gebruikt. Dan moet hij nagaan wat de invloed van het temperatuurverschil is. Als dat verschil groot is, wil de gebruiker weten welk alternatieve betonmensgel het beste is. Misschien is er wel een optie die dagen eerder hard is. Dat levert geld op. Zo kan het gebeuren dat een in aanschaf duurder mengsel uiteindelijk de goedkoopste optie is. 

Scenario Comparison is een applicatie waarmee een gebruiker met behulp van simulaties kan nagaan hoe er kosten te besparen zijn

Hermen - Projectleider Covadis

Kosten besparen 

“De kuubprijs van het beton wordt samen met de andere parameters van tevoren ingevuld”, vervolgt Hermen. “Scenario Comparison is dus een applicatie waarmee een gebruiker met behulp van simulaties kan nagaan hoe er kosten te besparen zijnHet is mogelijk om hetzelfde betonmengsel te vergelijken in andere omstandigheden. Misschien is de uithardingstijd van een mengsel wel heel anders als het zes graden kouder is.” 

“Dankzij de algoritmes in de app kunnen appels met appels vergeleken worden om zo een concreet beeld van het proces te krijgen. De applicatie heeft standaard parameters, maar het is natuurlijk ook mogelijk om eigen metingen in te voeren. Zo is het een optie om in het verleden behaalde resultaten te controleren met andere kenmerken. 

De gebruiker kan scenario’s archiveren voor toekomstige raadpleging. Daarnaast zijn ze heel gemakkelijk samen te vatten en te downloaden als PDF.” 

Duurzaam partnerschap 

Dankzij het duurzame partnerschap van Covadis en Concrefy levert het software bedrijf al jaren unieke maatwerk software aan de opdrachtgever uit Venlo. Ben jij benieuwd wat Covadis voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.