Covadis viert Sinterklaas

De Covadianen dobbelen erop los tijdens de Sinterklaasviering

De makkers van Covadis hebben het wildgeraas weer opgepakt. De Sint is vertrokken naar warmere oorden, maar niet voor hij een zak cadeaus bij Covadis aan de deur zette. Om deze geschenken te verdelen hebben de Covadianen het beruchte dobbelspel gespeeld. Het werd een avond die winnaars, maar ook verliezers kent.

Tussen 17.00 en 17.30 uur druppelde de collega’s van Covadis de bar binnen. Veel ogen waren gericht op een gigantische stapel cadeaus in het midden van de ruimte, maar evenzoveel teamleden keken verlangend naar het geheel verzorgde stamppotbuffet.

Google Home Speaker

Nadat de schalen rookworst en boerenkool leeg gelepeld zijn, werden de sinterklaasliedjes opgezet. Wisten jullie dat er een sinterklaasversie is van de hit ‘Blurred Lines’? Wij weten het nu wel. Het duurde dan ook niet lang voor de playlist vervangen werd door een lijst met 80’s hits. Maar goed, uiteindelijk ging het om het dobbelen. In de eerste ronde werden pakjes verdeeld en, afhankelijk van het aantal ogen op de dobbelsteen, werden ze uitgepakt. Daaruit kwamen onder andere een krabpaal, een baal hooi, nerfguns, een cajon, een klassieke Nintendo en happy socks. Na enige tijd kwam ook de hoofdprijs uit de koker. De Covadianen maken kans op een Google Home Speaker. Zelfs na alle pepernoten keken de Covadianen nog hongerig. De teerling was geworpen.

Als een pingpongbal wisselde de Google Home van eigenaar

Nerfguns

De tweede ronde stond geheel in het teken van ruilen, veroveren en verliezen. Als een pingpongbal wisselde de Google Home van eigenaar. Enkele Covadianen waren zo in hun nopjes met het gewonnen geschenk, dat ze deze onder de stoel verborgen hielden. Uiteindelijk klonk het gezoem van de timer. De Sinterklaasavond kende veel winnaars, want de meeste collega’s veroverden toch een geschenk waar ze wel wat mee kunnen. Na het spel was het tijd voor napraten, het opzetten van verzoeknummertjes en, ach, een klein biertje. Dit alles terwijl de pijltjes van de nerfguns je om de oren vlogen in de bar. Covadis is de Sint meer dan dankbaar en iedereen kijkt ongetwijfeld uit naar de editie van volgend jaar. Eerst de kerstborrel.