Covadis verwelkomt een nieuwe senior developer

Nieuwe kampioen in kennis voor het softwarehuis

Wie de tweede verdieping van de Covadis-burelen aan de Transportweg weet te bereiken, wordt getrakteerd op een nieuw gezicht. Covadis heeft zich dit voorjaar namelijk versterkt met een zeer ervaren kracht. Reden genoeg om even een praatje te maken met Rik, de nieuwe senior software ontwikkelaar van Covadis. 

Om Rik te benaderen, is het verstandig om de trap te nemen. Hoewel Covadis in de lift zit, heeft de lift in het gebouw nog wel eens kuren. Eenmaal aangekomen bij het ontwikkelteam is Rik wel bereid om meer over zijn ervaring te vertellen. In de goedverlichte spreekkamer steekt hij van wal.

Doetinchem 

“Jaren geleden heb ik in Enschede Media, Design & Technology gestudeerd”, legt hij uit. “Vervolgens ben ik in Doetinchem aan de slag gegaan bij een webbureau. In de eerste instantie als stagiair. Het project waar ik aan werkte werd een succes, dus zette ik mijn voltijd studie om in een deeltijd studie. Zodoende kon ik daar blijven werken. Ik studeerde daar af en ben er jaren blijven werken.” 

“Ik specialiseerde mij in narrowcasting”, zegt Rik enthousiast. “Bij deze manier van uitzenden kan een scherm in bijvoorbeeld een winkel of een sportschool heel gericht content uitzenden. Het kan om reclame gaan, maar ook om actualiteit of juist informatieve beelden.” 

Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik wilde graag in een groter team werken

Rik - Senior software ontwikkelaar Covadis

Domein 

Rik komt van oorsprong uit Silvolde en woont nu met zijn gezin in Doetinchem. Een belangrijke reden natuurlijk om in Doetinchem te blijven werken. 

“Uiteindelijk is er uit het project een tweede bedrijf ontstaan waar ik uiteraard volop aan meewerkte. Daar ben ik vijftien jaar in dienst gebleven en heb ik mij op ieder vlak ingezet. Ik kende alle details van het domein. Ik gaf ook trainingen en support aan eindgebruikersDe architectuur en het framework van de software vielen onder mijn verantwoording. Op technisch vlak waren er voor mij geen verrassingen. 

Na al die jaren werd het voor Rik tijd voor iets anders. 

“Ik kende het domein inmiddels wel. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik wilde graag in een groter team werken. Bovendien wilde ik echt alleen met de techniek aan de slag te gaan, zonder randzaken.” 

Concrefy 

Covadis vormde een logische vervolgstap voor Rik. Niet alleen omdat het softwarehuis ook in Doetinchem zit.  

“Ik kende Covadis al, zo werkt er een oud-stagiair van mij hier en was ik vorig jaar op de grote kennissessie. Het werd tijd voor de volgende stap en Covadis bleek die stap te zijn. 

Inmiddels zit Rik helemaal op zijn plek bij het ontwikkelteam voor Concrefy 

Ik heb het heel erg naar m’n zin”, vervolgt Rik. “Concrefy is een razend interessant en supergroot domein. Bovendien wordt er veel ruimte gemaakt voor innovatie. Ik kijk er naar uit om mijn eigen kennis in het project toe te passen. Zo werk ik graag met Domain-Driven Design. Daar zie ik in dit project ook zeker mogelijkheden voor, al ben ik nu natuurlijk ook nog veel aan het ontdekken over Concrefy. Het systeem met de retrospectives werkt heel prettig.” 

“Ik voel me hier sowieso warm ontvangen. Er wordt oprecht naar elkaar geluisterd en er heerst een ongedwongen vorm van wederzijds respect. Bovendien klikt het gewoon goed met de collega’s en er worden leuke dingen georganiseerd.” 

Hardlopen 

Rik is natuurlijk niet alleen maar aan het werk iedere dagIn het dagelijks leven besteedt hij veel tijd met zijn vrouw en zijn twee dochters van 4 en 7. Misschien heeft sportcoach Dries er een pupil bij, want Rik is gek op hardlopen en mountainbiken. Daarnaast deelt hij net als een paar andere collega’s een groot enthousiasme voor culinaire barbecue. Kortom, Rik is zowel op professioneel als persoonlijke vlak een ware aanwinst voor Covadis.