Covadis onthaalt twee nieuwe teamleden

Covadis mag wederom nieuwe collega’s verwelkomen. Vorige maand traden er al drie nieuwe ontwikkelaars toe tot de Covadis-clan. Nu stappen er opnieuw twee nieuwe krachten over de drempel. Geheel volgens traditie worden ze bij deze even voorgesteld.

Want werken bij Covadis is een ervaring waar je nog tot ver na je pensioen met weemoed aan terugdenkt. Zo ver is het nog niet. Allereerst mogen deze twee .NET ontwikkelaars nog even aan de bak.

Niels

De eerste nieuwe bloem in de tuin van Covadis heet Niels. Het is niet de eerste Niels van het softwarehuis. Hij wordt door collega’s gemakshalve nog wel eens Niels 2 genoemd. Voor ons is hij gewoon Niels.

Helemaal nieuw bij Covadis is Niels niet. “In het begin van 2017 was ik nog stagiair hier”, legt hij uit. “Covadis is me bijgebleven vanwege het uitdagende werk en de leuke collega’s.”

“Nu ben ik afgestudeerd en weer terug. De collega’s zijn nog steeds leuk. Het werk is nog uitdagender geworden. Gelukkig krijg ik veel vrijheid in het vinden van oplossingen. Als ik ergens niet uitkom, kan ik het altijd vragen. Zo leer ik ook veel nieuwe dingen over .NET (C#) en Angular.”

Niels is geboren en getogen in Zevenaar. Hij blijft niet lang, euh, Zevenaarder (Zevenees?), want Niels heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd een woning in Doetinchem te hebben. Dat is nu nog toekomstmuziek. Voor Niels geen probleem, want hij is een grootliefhebber van muziek. Drum-‘n-bass is zijn favoriete genre. Binnen dat kader is zijn smaak breed. Want het mag ritmisch en snel zijn, maar ook ‘gewoon chill’. Zelfs voor het heftige werk met een hardere bass deinst hij niet terug. Naast dit genre is Niels eveneens liefhebber van smooth jazz. Miles Davis is zijn favoriet, al is hij dat gigantische genre nog aan het ontdekken. Zijn muziekliefhebberij heeft hij niet van een vreemde. Niels’ vader speelt saxofoon en zijn moeder geeft muziekles.

Een andere noot die Niels in zijn vrije tijd graag kraakt heet Star Wars. Als kind zag hij ooit de films op tv. Sindsdien heeft het hem niet meer losgelaten. De klassieke trilogie en de prequels vindt hij het leukst. “De nieuwe richting is niet zo goed”, zegt hij. Een punt dat sommige collega’s misschien wel willen betwisten. Ook qua games voert Star Wars de boventoon. Hij speelt graag Jedi Knight: Jedi Academy. Een game uit 2003. “Ik startte die titel weer eens op en ontdekte dat het nog steeds online gespeeld wordt. Het bleken allemaal leeftijdsgenoten met hetzelfde gevoel voor nostalgie. Zo ontstond onze groep. Inmiddels heb ik een site gebouwd voor onze clan: thengnclan.com. Mooi dat iets wat al zo lang bestaat nog zo actief kan zijn.”

Bij Covadis hopen we dat Niels nog heel lang actief blijft voor ons.

Het mooist vind ik nog wel dat iedereen hier gewoon zichzelf kan zijn

Jos - nieuwe collega Covadis

Jos

Een andere nieuwe kracht is Jos. Jos werkt bij Covadis als softwareontwikkelaar. Hij is de tweede Jos bij het softwarehuis en wordt zodoende nog wel eens Jos 2.0 genoemd. De geboren Winterswijker woont al bijna zijn hele leven in Eerbeek. Jos is naar eigen zeggen gelukkig bij Covadis.

“Covadis is gezellig en er hangt een prettige sfeer. Dat komt mede door de aardige collega’s. Het mooist vind ik nog wel dat iedereen hier gewoon zichzelf kan zijn.”

Net als Niels houdt ook Jos van muziek. “Ik houd van pop, dance, dubstep, hardcore, hardstyle en soms ook klassieke muziek. Het is nogal breed. Ik kijk daarbij nooit echt naar artiesten, maar ik zet een playlist van Spotify op.”

Nog belangrijker dan de muziek is de manier waarop het klinkt. Jos heeft een passie voor audioapparatuur. Samen met zijn vader bezoeken ze beurzen en weten ze alles van de innovaties op het gebied van geluidsdragers. “Mijn vader heeft nog een echte buizenversterker en een transistorversterker. Met luidsprekers van Tannoy en een versterker van Pass Labs.”

Naast geluid houdt Jos van gamen. Hij is een liefhebber van shooters. Battlefield en Rainbow Six Siege zijn momenteel zijn favorieten. Al begon het ooit met Wolfenstein en Medal of Honor. Naast games houdt Jos van films en series. Lucifer, Altered Carbon en Salvation beveelt hij van harte aan. Qua films houdt hij uiteraard van Marvel en Star Wars, maar ook andere actiefilms. “Laatst zag ik Skyscraper, die is verrassend goed. En ik raad hem gerust aan.”

Niels en Jos kunnen dus goed meepraten tijdens de lunch. Bij Covadis zijn we dan ook blij met hun kennis en kunde.