Enorme versterking voor Innovatielab

In februari is het Innovatielab van Covadis flink uitgebreid. Maar liefst vier talenten zijn toegevoegd aan deze R&D-afdeling van Covadis. Studenten en junior ontwikkelaars worden hier ondersteund door senior ontwikkelaars en architecten. Omgekeerd wordt de in het Innovatielab opgedane kennis weer met alle collega’s gedeeld. Er wordt veel onderzoek gedaan en er worden prototypes ontwikkeld op het gebied van Azure, Internet of Things en Microservices.

R&D-afdeling

In 2017 is Covadis begonnen met het Innovatielab. Het is de R&D-afdeling binnen Covadis. Opdrachtgevers komen regelmatig met vragen of ideeën over nieuwe toepassingen, waarvoor de inzet van nieuwe technieken vereist kan zijn. In deze talententuin wordt onderzoek gedaan en worden prototypes ontwikkeld.

Opdrachten

De technieken en onderwerpen wisselen elkaar snel af binnen deze R&D-afdeling. De ontwikkelaars van het Innovatielab houden zich momenteel bezig met de volgende opdrachten:

  • Ontwikkeling van een prototype voor het verzamelen en distribueren van prijzen en meetgegevens. Hierbij spelen de Azure Service Bus en Bigdata een belangrijke rol.
  • Doorontwikkeling van een IoT-applicatie, zoals het optimaliseren van de workflow sensoren.
  • Ontwikkeling van een interface om te communiceren met een neuraal netwerk. Hierbij wordt de Microservices Architectuur ingezet.

Sinds het begin van het Innovatielab zijn er al een aantal projecten succesvol afgerond door de medewerkers. Er is bijvoorbeeld onderzoek verricht naar de implementatie van een neuraal netwerk en er is een prototype van een IoT-applicatie in gebruik genomen.

Projectleider Innovatielab

Voor het Innovatielab zijn we momenteel op zoek naar een projectleider. De projectleider van deze talententuin is altijd geïnteresseerd in de nieuwste technologische ontwikkelingen en draagt hier graag een steentje aan bij. Het is de schakel tussen onze opdrachtgevers, diverse onderwijsinstellingen en de jonge talenten van het Innovatielab. Deze projectleider is didactisch sterk en/of heeft ervaring met lesgeven. Ben of ken jij iemand die deze functie zou kunnen invullen? Bekijk dan de vacature van Projectleider Innovatielab.

Blijf ons volgen

Aanstormend talent voor ons Innovatielab is altijd welkom. Blijf onze website en Facebookpagina volgen voor al het nieuws rondom het Innovatielab en openstaande vacatures.