‘Fitgirls’ Covadis werken zich in het zweet

Ook sportief legt Covadis de lat hoog

De collega’s van Covadis stoppen al hun energie met bloed, zweet en tranen in de nieuwste toepassingen. Toch is dat niet het enige waar zij zich mee bezig houden. Op het eerste gezicht zou je het niet zeggen, maar ze werken behoorlijk aan hun lichaam. Eenmaal per maand bezoeken de collega’s Calisthenics Center Doetinchem om zich het snot voor de ogen te sporten.

Deze week verzamelden de sportiefsten onder de Covadianen zich weer voor een sportsessie. Ditmaal gingen de ‘fitgirls’ aan de bootcamp. Ze klommen in touwen, sjouwden met zandzakken, hingen in de monkey bars en sloegen zelfs met zware hamers op trekkerbanden. Het is de meest recente in een lange reeks van sportieve avonden van Covadis.

Boksen

Door de maanden heen schept dat natuurlijk een band. Het is dan ook niet wonderbaarlijk dat de maandelijkse sportsessie telkens weer een grote groep liefhebbers weet te trekken. Tijdens de eerste les, vorig jaar alweer, beoefenden de sportieve Covadianen calisthenics. Een manier van krachttrainen waar alleen het lichaamsgewicht voor gebruikt wordt. Bij deze sport worden dus geen dumbells en halters gepakt. Covadis heeft tijdens de vele sessies op andere manieren gesport naast calisthenics. Denk aan:

  • Boksen
  • Ninja warrior
  • Boulderen
  • Full body workout
  • Hiit-training

Uiteraard gaat Covadis in de toekomst nog veel meer verschillende sportieve uitdagingen aan.

Usain Bolt

Naast sportclub Govadis houdt Covadis zich dus ook op andere manieren met sport bezig. Silja en Bart van Calisthenics Center Doetinchem laten met aanstekelijk enthousiasme de Covadianen maandelijks puffen, zweten en soms zelfs bijna knock-out gaan. Het gaat er soms heftig aan toe, al komen blessures niet voor.

De Covadianen gaan tekeer als beesten tijdens de intensieve sportsessies. Als Rocky Balboa gaan ze tekeer op bokszakken, ze rennen rond als Usain Bolt, trekken aan de gewichten als Schwarzenegger en klimmen tegen de wand op als Spiderman. Er zitten nog vele sessies aan te komen, dus bij Covadis blijven we wel fit. Althans, de collega’s die meedoen. Want meer deelnemers zijn altijd welkom. Wil je ook Covadiaan worden en eens met ons meesporten? Bekijk dan onze vacatures.