Generieke Inspectie-app Legitiem gelanceerd

Covadis ontwikkelt nieuwe webapplicatie voor controle en inventarisatie doeleinden

Covadis heeft een nieuwe mobiele/webapplicatie ontwikkeld voor Legitiem. Legitiem is een bedrijf uit Velp dat zich helemaal bezig houdt met het controleren, inventariseren en verzamelen van gegevens voor gemeentelijke heffingen en basisregistraties. Dankzij de nieuwe generieke inspectie-app worden gegevens veel sneller en efficiënter ingevoerd.

Legitiem specialiseert zich in precario, honden-, reclame-, toeristen en forensenbelasting. Daarnaast zorgen ze voor de BRP, Basisregistratie Personen, waarbij ze persoonsgegevens verzamelen voor gericht adresonderzoek, ondersteuning bij controle risico-adressen en ondersteuning bij handhaving.

Mobiel 

Covadis helpt legitiem met een op maat ontwikkelde toepassing die te gebruiken is op verschillende mobiele devicesIn de generieke inspectie-app kunnen gebruikers zelf een enquêteformulier aanmaken. De gebruiker formuleert zelf de vragen en antwoorden. Vervolgens gaat de gebruiker verschillende adressen of locaties af om de vragen in te vullen. Dit kan bijvoorbeeld een controle op leegstand of op arbeidsmigranten zijn. 

Met de nieuwe toepassing zijn resultaten realtime te volgen

Realtime

Dat klinkt allemaal vrij eenvoudig, maar toch zorgt de nieuwe toepassing voor een enorme besparing van tijd en middelen bij Legitiem. Voorheen werden de formulieren handmatig opgesteld en op papier geprint. Hierop werden deze handmatig gecontroleerd en in een systeem ingevoerd. Dit kost veel tijd. Met de nieuwe toepassing zijn de resultaten realtime te volgen en is de uitkomst meteen te zien. Er hoeft niets meer handmatig te worden ingevoerd. Zodoende worden veel stappen overgeslagen. Bovendien is applicatie generiek, waardoor de enquêtevragen en antwoordopties eenvoudig per onderzoek kunnen worden aangepast. Daarnaast komt er geen papier meer aan te pas.

De onderzoeken verlopen nu sneller, zijn minder foutgevoelig, zijn in realtime te volgen, besparen tijd en ze zijn duurzamer.