Tientallen Govadianen lopen de Midwinter Marathon 2019

“We konden het een stuk slechter treffen”

Terwijl Mathieu van der Poel in het verre Denemarken de wereldtitel veldrijden won, gingen onze Govadianen afgelopen zondag de dappere strijd aan met het loodzware landschap rondom Apeldoorn. De leden van Govadis kwamen niet op de tweewieler, zoals Van der Poel, maar gewoon op hun hardloopschoenen. Mede dankzij het schitterende weer werd de Midwinter Marathon in Apeldoorn een geslaagde loop.

“Zo’n twintig leden van onze club verschenen aan de start”, vertelt Dries, coach van sportclub Govadis. “De meesten liepen mee met de ronde van 25 kilometer. Al trokken ook de 8 en 16 kilometer de nodige lopers.”

Marathon

Dries nipt wat van zijn koffie vanachter zijn bureau.

“Ik zat er mooi naast met mijn weersverwachting”, lacht hij. “Gelukkig maar. We hebben heel mooi weer gehad. Helaas was het niet alleen maar zonneschijn. Zo zijn er helaas wat deelnemers van tevoren afgehaakt vanwege blessures. Erg jammer, maar daar doe je niks aan. Gelukkig hebben de andere lopers het keurig uitgelopen. Ik heb eigenlijk louter leuke berichten gehoord. Iedereen liep lekker. Een hele groep Govadianen gebruikte deze loop als een oefening voor de marathon van Rotterdam in april. Ze hebben het goed gedaan. Er is één priemprijs gevallen. De borrel naderhand was ook weer heel gezellig.”

Covadis

Jeffrey is naast Govadiaan ook Covadiaan. Hij heeft de 8k uitgelopen.

“Ik heb een mooie loop achter de rug”, vertelt hij naderhand. “Tot de eerste heuvel was het heel pittig. Het valse plat zorgde voor een zware tocht. Uiteindelijk ging de route weer bergafwaarts. Vanaf daar huppelde we gewoon verder. Met de finish in zicht zat er zelfs nog een eindsprint in.”

Verschillende mensen langs de kant moedigen je aan en roepen je naam

Jeffrey - Govadiaan

“Het was superdruk”, vervolgt Jeffrey. “Er was veel publiek en er waren veel deelnemers. Verschillende mensen langs de kant moedigen je aan en roepen je naam. Ook als je ze niet kent. Dat geeft natuurlijk extra motivatie. Met een gemiddelde tijd van 5:12 minuten per kilometer ben ik ook tevreden. Als we dat alles combineren met het mooie zonnetje, kunnen we wel stellen dat we het een stuk slechter konden treffen.”

Wil je ook meelopen met Govadis? Dan hebben we goed nieuws! De inschrijving van The Night Run in Nijmegen op 19 april is begonnen. Klik hier om je in te schrijven en mee te lopen met Govadis. Dat wordt minstens zo leuk als de Midwinter Marathon. Zeker als je van een feestje houdt!