Govadianen beleven mooie dag tijdens triatlon Aalten

Sportclub Govadis heeft afgelopen Vaderdag een uitstekende prestatie neergezet tijdens de Triatlon in Aalten. Wel drie deelnemers wisten namens de door Covadis gesponsorde ploeg de top 25 te bereiken van de kwart triatlon. Eén Govadiaan haalde zelfs de top vijf. De teams zijn in de estafette eveneens met de top meegekomen. “De tegenstand was loeisterk en ik vind het geweldig dat we deze resultaten geboekt hebben.”

Dries zit met een opgewekte blik in zijn krachthonk. Zweetdruppeltjes vloeien nog gestaag van zijn voorhoofd vanwege zijn zojuist voltooide training.

“Het was een geweldige sportdag”, blaast hij tegen de verslaggever. Voor de gelegenheid negeren we maar even de geur van verse saucijzenbroodjes in de kamer. De coach vertelt verder. “De temperatuur lag tussen een aangename 18 en 20 graden. De zwemmers mochten nog net gebruik maken van hun wetsuits. Voor de fietsers was er ietwat veel wind, al is er goed gefietst. Er was dus sprake van nagenoeg perfecte omstandigheden. Ik durf dan ook te spreken van een heerlijke sportdag tijdens deze achtste en kwart triatlon.”

Debutanten

Alle ingrediënten dus voor een topdag voor Govadis. Er zijn Govadianen die 500 meter gezwommen hebben in een tijd onder de tien minuten. De achtste triatlon werd in estafettevorm zelfs in één uur en negentien minuten gedaan. De beste Govadiaan volbracht de kwart editie in een tijd van iets meer dan twee uur en tien minuten. Tevens zijn er veel nieuwe leden komen opdagen voor de sportclub, veel debutanten voor de triatlon.

“Daar ben ik misschien nog het meest trots op”, vervolgt de immer sympathieke sportcoach. “We hebben zo’n toffe club. We hebben wel vier teams in de race gehad. Super knap dat iedereen de uitdaging voltooid heeft. Enkele teams zijn zelfs in de top vijf van de estafette geëindigd. Wat een geweldige prestatie.”

Winst

Ondertussen doet Dries wat oefeningen met zijn handknijper. Met zijn andere hand vist hij stiekem een borrelnootje uit een ‘verstopte’zak naast zijn stoel. Hoewel de dag enorm geslaagd is, wist Govadis uiteindelijk niet de voorgenomen winst binnen te slepen. Bij die opmerking begint Dries luidkeels te bulderen van het lachen.

“Het hele land heeft natuurlijk op onze uitdaging gereageerd”, vertelt hij. “Hoe hoger je van de toren blaast, des te sterker wordt de tegenstand. De andere deelnemers waren loeisterk. Er deden ruim 500 mensen mee. Ze wisten ons het vuur aan de schenen te leggen, maar toch hebben we mooi de top tien met meerdere Govadianen gehaald. Deze mooie uitdaging betekent dat het allemaal alleen nog maar beter kan. De debutanten hebben eveneens mooi hun spanningen overwonnen en de race voltooid. We hebben misschien geen gouden medaille, maar Govadis heeft gewonnen. Govadis groeit en de groep wordt alleen maar gezelliger. Ik wil vanaf deze plek dan ook alle deelnemers, en natuurlijk ook de massaal toegestroomde supporters, ongelofelijk bedanken. Het is dat ik een harde kerel ben, anders zou ik een traantje wegpinken.”

De stoere bink vervolgt zijn training weer. Ondertussen smeedt hij een schema samen voor de volgende triatlon in Didam waar een aantal Govadianen in actie gaan komen. Tot die tijd komen er nog genoeg prachtige sportevenementen. Heel Govadis hoopt dan ook van harte dat ook tijdens deze events de steun van de fans weer aanwezig is.