‘Grootste team’ Govadis pakt tweede plek tijdens Posbankloop

De herfst is begonnen. Dat zorgt ervoor dat het uitstekend hardloopweer is. Bij Govadis, de sportclub van Covadis, hebben ze dat afgelopen weekend maar al te goed gemerkt. De sporters namen massaal deel aan de Posbankloop in Velp. Zo massaal zelfs, dat Govadis het grootste bedrijventeam van de hele wedstrijd is. Met resultaat, want Govadis is tweede geworden in het teamklassement.

De Posbankloop is berucht. Het glooiende landschap brengt met al het klimmen en afdalen de nodige uitdaging met zich mee. Vooral De Muur van Aalbers is een heftige hindernis. De Govadianen liepen 15 of 6 kilometer tijdens de loop. Iedereen is gefinisht, er waren debutanten en er zijn zelfs persoonlijke records gelopen. Sportcoach Dries vertelt meer over deze dag tijdens zijn hardlooprondje. Onze verslaggever fietst achter hem aan.

Marko Koers

Regen en striemende wind beuken neer op het opmerkelijke duo dat over de wegen van Wijnbergen beweegt. Voorop loopt de brede gestalte van Dries Vink, de viefste coach van Doetinchem.

“Dit is perfect weer om buiten te sporten”, vertelt de sportieveling. “Er hangt lekker veel zuurstof in de lucht en je krijgt het niet snel te warm of te koud.”

Enkelen liepen voor het eerst zes kilometer en dat in het glooiende landschap

Dries Vink - coach Govadis

Het duo loopt inmiddels de Innovatieweg uit.

“Het was weer fantastisch allemaal”, zegt Dries met een kleine puf in zijn stem. “Govadis leverde 31 man. Goed om te zien dat daar de nodige nieuwe gezichten bij zaten. Het ontvangst bij Hotel De Roskam was top. Fruit, thee, koffie, voor alles werd gezorgd. Voormalig Olympiër op de 1500 en 800 meter Marko Koers verzorgde een geweldige warming up alvorens de voltallige ploeg per bus naar de start werd gereden. De temperatuur was perfect voor de sport.”

Zes kilometer

Inmiddels zijn de twee actievelingen weer op de Transportweg beland. Dikke zweetdruppels vormen zich op het voorhoofd van de coach. Al zijn dat naar eigen zeggen regendruppels.

“De deelnemers van de zes kilometer startten net iets eerder”, zegt Dries met een ietwat hoge ademhaling. “Dit was de grootste groep, het waren er wel…”, Dries ademt diep in en uit. “Het waren er wel twintig. Enkelen liepen voor het eerst zes kilometer en dat in het glooiende landschap.”

Horloge

Het tweetal bedwingt de regen op het fietspad langs de Bedrijvenweg. Dries grijpt nu en dan eens in zijn zij. Manmoedig vertelt hij door.

“De zes verliep super”, hijgt Dries. “Op de vijftien kilometer hebben Govadianen eveneens een geweldige tijd gelopen al zag ik…”, even valt er een kleine stilte bij de coach. “Ik zag… Ik zag een collega op kantoor net ziedend door de hallen stampen. Volgens hem klopt de tijdsregistratie op de site van de Posbankloop niet. Volgens zijn eigen horloge liep hij zeker vier minuten sneller.”

Muur van Aalbers

Op de Braamtseweg neemt het tempo van het duo af. De regen valt er niet minder om. De laatste vragen werden slechts beantwoord met stilte.

“Late uurtjes”, kermt de coach plotseling. “Het bleef gezellig tot de late uurtjes… Bij het hotel was er een pastabuffet en… Puf… Bier!”

De Montferland Run en de Halve Marathon van Doetinchem komen er aan

De atletische coach valt plotseling stil. Op de kruising, terug bij de Transportweg, laat hij zich op zijn achterste vallen terwijl hij zijn hoofd tussen de knieën drukt.

“Berggeiten”, fluistert de coach met een ietwat rood aangelopen hoofd. “Muur van Aalbers… Vieze klim hoor… Niets dan respect voor de… Govadianen… Ga maar vast. Ik haal je zo wel in”, besluit de coach. “Als een hazewindhond haal ik je in.”

Schrijf je in

Terug op de Transportweg laat één van de collega’s die heeft deelgenomen aan de Posbankloop weten dat er ongelofelijk veel supporters waren voor Govadis. Waar we natuurlijk allemaal heel blij mee zijn. Bovendien komen de Montferland Run en de Halve Marathon van Doetinchem (heeft ook een afstand van 7,5) er ook aan. Schrijf je nu in via de links en Covadis betaalt jouw inschrijfgeld! Dat zal Dries deugd doen, zodra hij terug is.