Govadianen breken persoonlijk record op Halve van Doetinchem

Afgelopen zondag was de atletiekbaan van ARGO tot de nok gevuld met fanatieke sportievelingen. De hollende meute kwam massaal bijeen voor de Halve van Doetinchem. De roedel Govadianen viel uiteraard op. Want ondanks de kleur van hun shirts zijn het geen grijze muizen. Onder daverend applaus rende de delegatie richting Kasteel Slangenburg voor de sportieve belegering.

Het rood van de atletiekbaan werkte als een lap op een stier voor de eerste Govadianen. Na het startschot raasden zij ervandoor om het Doetinchemse landschap in te trekken. Met succes, want verschillende Govadianen liepen een persoonlijk record op zowel de halve marathon als de 7,5k.

Het merendeel liep de halve marathon en er waren wederom debutanten

Publiek

De harde wind testte de veiligheidsspeldjes van de startnummers uitvoerig. Het was koud, maar wel droog. De lopers spraken van prachtig weer. Het publiek dacht daar misschien anders over. Desondanks kwamen zij massaal opdagen om onze helden een warm hart onder de riem te steken. Tientallen Govadianen hebben voor de gelegenheid hun shirt uit de kast getrokken. Het merendeel liep de halve marathon en er waren wederom debutanten, wat coach Dries ongetwijfeld met trots vervuld moet hebben.

Toepassingen

De prachtige route voerde langs kasteel Slangenburg. De veste doemde in de verte op, maar de Covadis kruistocht liet zich absoluut niet uit het veld slaan. Sterker nog, de imaginaire draken der vermoeidheid werden eenvoudig neergeslagen. In korte tijd wapperde de bekende grijs-oranje Covadisvlag boven het kasteel. Ongetwijfeld huist er binnenkort een ontwikkelteam in de indrukwekkende burcht. Wie weet met welke schitterende toepassingen de developers dan hoog van de toren kunnen blazen.

Borrel

Nadat de Achterhoekse bossen, heuvels en draken bedwongen zijn, eindigden de Govadianen hun slopende tocht weer op de atletiekbaan. Hier was het de hoogste tijd voor een welverdiende borrel. Bovendien werd er een vooruitblik opengetrokken voor de Montferlandrun. Die is op 2 december en het is nog altijd mogelijk om je in te schrijven. Wees er snel bij, want die loop zit zo vol.