Zell am See

Afgelopen weekend stond het plaatsje Zell am See in Oostenrijk in het teken van de Ironman 70.3 halve triathlon. Vier Govadianen waagden zich aan de start van deze loodzware wedstrijd. Met een zogeheten ‘rolling start’ begonnen zij aan hun eerste onderdeel: twee kilometer zwemmen in de Zeller See. Eenmaal uit het water stond de fiets klaar voor het volgende onderdeel. De route van 90 kilometer was alles behalve vlak, de Peeskesbult is er niets bij. Als laatste onderdeel mochten de atleten nog 21 kilometer langs de Zeller See hardlopen.

Het volbrengen van deze wedstrijd is al een hele prestatie op zich. Dries is dan ook meer dan trots op deze toppers, die allemaal binnen de zes uur wisten te finishen. Daarmee zijn zij jammer genoeg nét buiten het podium gevallen.

Stroombroek

In Doetinchem, de thuisbasis van Covadis, stond de kwart en achtste triathlon op het programma. Daar werd al vroeg gestart met een duik in het Braamtse gat. Na één (1/8 triathlon) of twee ronden  (1/4 triathlon) van 500 meter mochten de deelnemers het water verlaten en op de fiets springen. De weersomstandigheden konden niet beter. Met overwegend zon en slechts een klein briesje werd er flink doorgetrapt door het boerenlandschap. Als laatste onderdeel liepen de Govadianen nog twee of vier rondjes om Stroombroek. Ook hier zijn de Govadianen nét buiten het podium geëindigd, maar is wel menig persoonlijk record verbroken.

Zutphen

Voor de triathleten van Govadis staat nu nog één wedstrijd op het programma: de achtste in Zutphen op 17 september. Daarna gaan zij in winterslaap, óf maken zij zich op voor het hardloopseizoen. De eerste hardloopwedstrijden dienen zich namelijk ook al aan. Govadis zal ook goed vertegenwoordigd zijn tijdens onder andere de Posbankloop, de halve van Doetinchem en de Montferlandrun.