Gemoedelijk Govadis zet beste beentje voor bij BAX 5x5

Perfect hardloopweer in Doetinchem

Meerdere leden van sportclub Govadis gaven acte de presence tijdens de BAX 5x5 estafette in Doetinchem. De gezelligheid en het fijne hardloopweer maakten er een heerlijke wedstrijddag van. Twee teams maakten namens Govadis hun opwachting tussen de ruim vijftig andere ploegen.

Het ging om een thuiswedstrijd voor Govadis. De estafette wordt gelopen op het parcours van atletiekvereniging ARGO in Doetinchem. Veel Govadianen lopen hier hun trainingsrondjes.

Perfect weer

“Het was niet te warm en niet te koud”, laat Dries Vink, de sportcoach van Covadis weten. “Het was perfect weer. Met een zeventiende plek heeft het snelste Govadis-team het gewoon heel goed gedaan. Bovendien is het stokje niet gevallen.”

Covadis-shirt

In het snelste team deed zich volgens Dries nog wel een drieste situatie voor.

“De snelste loper opende de eerste ronde van de estafette. Hiermee pakte Govadis meteen een podiumplek. De andere lopers konden die plaats net niet vasthouden. Het scheelde weinig. De Govadianen wisten een hele mooie tijd neer te zetten. Dat wordt volgend jaar natuurlijk alleen maar beter.”

“Opvallend genoeg liepen er behoorlijk wat Govadianen mee in shirts van andere teams. Dat verbaast ons eigenlijk niks. Weinig hardlopers zijn zo gezellig als Govadianen, zeker als er voor versnaperingen gezorgd wordt. Bovendien wil iedereen intussen wel bij Govadis horen. Er moeten natuurlijk wel goede tegenstanders blijven. Dus we zien onze lopers graag overal terug”, lacht Dries tot slot.

De volgende loop wordt de KrampRun in Varsseveld. Op 7 september zijn we er allemaal bij. Houd voor inschrijvingen deze site in de gaten.