Covadis houdt Hackathon met NieuweStroom

Aanstaande vrijdag houdt Covadis opnieuw een Hackathon. In samenwerking met NieuweStroom gaan acht teams, bestaande uit vier slimmeriken, de strijd met elkaar aan voor het beste antwoord op de vraag: met welke innovatieve toepassing maak je de eindgebruiker bewust van zijn energieverbruik?

Een volledig neutrale jury beoordeelt alle inzendingen en presentaties om vervolgens een winnaar te kiezen. De teams bestaan uit collega’s van zowel NieuweStroom als Covadis. Ieder team heeft een captain die met trots en passie de aanvoerdersband draagt. Om 11.00 uur in de ochtend klinkt het startschot voor de hackathon die tot middernacht zal duren. Onder geweldige aanmoedigingen van zowel Covadianen als NieuweStroom-collega’s zetten de helden hun beste beentje voor. Want voor de winnaars liggen prachtige prijzen klaar. Uiteraard valt er de nodige eer te behalen want de winnende teamleden zijn slimmer, innovatiever en knapper dan al hun collega’s. Voor de verliezers is er niets anders dan diepe schaamte en hoon.

Met welke innovatieve toepassing maak je de eindgebruiker bewust van zijn energieverbruik?

NieuweStroom

Voor Covadis is het niet de eerste Hackathon. De eerdere editie werd gehouden in samenwerking met BAS. Dit keer is NieuweStroom de partner. NieuweStroom creëert de stroomversnelling naar een schoon en toekomstbestendig energiesysteem. In de toekomst zal energie op regionaal niveau worden opgewekt, verbruikt, verhandeld, getransporteerd en gebalanceerd. Met het platform van NieuweStroom verbinden zij klanten en partners om samen slimme en eerlijke oplossingen te realiseren en te delen. Hiermee ondersteunen zij hun klanten, geven ze hen inzicht en helpen ze hen besparen op hun energiekosten en het verkleinen van hun CO2 uitstoot. Dynamische en eerlijke prijzen zijn het fundament om fluctuaties in het energieverbruik af te vlakken. Hiermee voorkomt NieuweStroom dat er miljarden investeringen nodig zijn om het energienet te verzwaren en steeds groter wordende pieken op te vangen. Het platform, de kennis en technologie van NieuweStroom zijn open en toegankelijk voor iedereen.

Borrel

Het wordt een hele dag keihard werken en zweten voor de Covadianen en hun teamgenoten van NieuweStroom. Hersenen zullen kraken, spierballen gaan rollen en ego’s worden gekrenkt. Uiteraard wordt er daarom tijdens de hackathon gezorgd voor de nodige ontspanning, lekker eten en genoeg te drinken. Naderhand is er tijd voor een gezellige borrel. Ook deze hackathon zal ons ongetwijfeld lang bijblijven. Uiteraard houden we jullie helemaal op de hoogte!