Stage bij Covadis: ‘De informele sfeer is zalig’

Wij van Covadis hebben geweldige stageplaatsen in de aanbieding. Uiteraard staan we achter ons bedrijf. Daar zouden we jou als student alles over kunnen vertellen. Maar ja, dat zeggen wij als Covadis-team. Hoe ervaren de stagiairs een stage bij Covadis zelf? Wij laten Jamie en Roy aan het woord over hun tijd.

Aan tafel in de gezellige lunchroom van Covadis zitten Jamie en Roy. Jamie studeert Informatica en Roy is een student Applicatieontwikkeling. De heren zijn beiden op een andere manier bij Covadis terecht gekomen.

“Ik raakte met een medewerker van Covadis aan de praat via LinkedIn”, vertelt Jamie. “Daar was al gauw veel ruimte voor humor. Zo kreeg ik te horen dat Covadis een fijne plek is om te werken als je eenmaal aan de nerds gewend bent. Daar moest ik ontzettend om lachen. De klik was er dus meteen.”

“Ik ken Covadis via mijn opleiding”, reageert Roy. “Vanuit school werkten we aan een project met Covadis. Zo raakte ik aan de praat met wat mensen. Op basis van die gesprekken is het idee om hier een stage te doen eigenlijk ontstaan.”

Humor

Voor Jamie speelde een andere element een rol in de keuze van zijn stageadres.

“Het was belangrijk voor mij dat ik bij een bedrijf aan de gang kon waar ik ook echt in de toekomst mee verder kan”, zegt hij. “Daarom ben ik ook blij dat ik hier kan blijven werken. Ik voel me op mijn gemak bij een informeel bedrijf. Hier is altijd tijd voor humor, maar als het om werk gaat heeft iedereen een professionele houding. Je kunt overal met een vraag terecht. Deuren staan altijd open.”

Voor gezelligheid wordt altijd ruimte gemaakt

Roy - stagiair Covadis

Roy herkent zich in de informele sfeer.

“Voor gezelligheid wordt altijd ruimte gemaakt”, vervolgt Roy. “De sfeer is gewoon chill en niet zo strikt. Ik houd er niet van om de hele dag in stilte te werken en dan om 17.00 uur de deur achter me dicht te trekken. Bovendien krijg je als stagiair het vertrouwen. Ik draai mee in een ontwikkelteam, ben onderdeel van presentaties en communiceer zelfs rechtstreeks met de klant. Dat vertrouwen is gewoon fijn en het geeft me veel extra motivatie. Ik ben niet de hele dag alleen aan het koffie halen.”

Vette hap

Bij Covadis sta je geregeld voor aangename verrassingen. Want naast geestig zijn de Covadianen ook onvoorspelbaar. Van wandelen in de regen tot een vette hap in de vroege ochtend, het kleurrijke Covadis doet het zomaar. Jamie doet een dappere poging om te vertellen wat er nu eigenlijk allemaal voorbij komt op een werkdag.

“De dag begint met een planning. Vervolgens wordt er in de ochtend even een stand up gedaan met het team waar we vertellen wat er de dag ervoor gedaan is en wat je deze dag gaat doen. Hierna ga je lekker aan het werk. Er is een gezellige gezamenlijke lunch, om 15.00 uur worden er gezamenlijk wat krachtoefeningen gedaan, nu en dan haal je wat te drinken en af en toe is er zelfs tijd voor een potje pingpong.”

“Bovendien werk je met enorm veel nieuwe technieken”, vult Roy aan. “Tijdens het coderen krijg ik enorm veel feedback. Ik ben omringd door ervaren collega’s die oprecht weten waar ze het over hebben. Ik heb wat aan die informatie. Ik heb hier net die extra uitdaging gevonden.”

Covadis is echt bij de tijd en ze willen vooruit

Jamie - stagiair Covadis

Kennissessies

“Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat ik zo vrij gelaten ben tijdens een stage”, merkt Jamie op. “De informele sfeer is zalig. Bovendien zijn er lekkere snacks. Maar goed, het werk is eveneens prettig. De begeleiding is goed en ik ben hier niet alleen Wordpress sites aan het maken. Covadis is echt bij de tijd en ze willen vooruit. Nergens ben ik zo uitgedaagd.”

Het enthousiasme van Jamie wordt gedeeld door Roy.

“Je leert hier veel nieuwe dingen. Ook met de kennissessies die vanuit de organisatie gehouden worden. Ze nemen de tijd om het personeel up-to-date te houden. Dan heb ik het nog niet eens over de gezellige pand-borrels, de LAN-party’s, de gezellige groep en natuurlijk de massages van de professionele masseuse die aangeboden worden”, besluit Roy.

Lijkt het jou nou ook leuk om jouw stage te lopen bij Covadis, neem dan contact met ons op! Email Addick voor meer info en kom eens op gesprek. Ervaar zelf hoeveel je kunt lachen met nerds.