Hoe werkt Continuous Deployment?

Wat levert deze innovatieve werkwijze jou als klant op?

Covadis werkt met Continuous Deployment. Een technologie die er voor zorgt dat software razendsnel opgeleverd wordt. Sterker nog, het kan niet sneller. Maar wat is Continuous Deployment? Welke voordelen levert het een opdrachtgever op? Covadis vertelt meer in dit artikel. 

Continuous Deployment gaat goed samen met de methodiek van Agile. Agile is werkwijze waarbij geregeld tussentijds werkende software wordt opgeleverd. Het gaat dus om bruikbaar resultaat. Voor jou als klant is er het voordeel dat je inzicht hebt in het ontwikkelproces en zo kunt bijsturen in het traject naar het eindproduct. Het is een transparante en communicatief sterke manier van werken. Je hebt als opdrachtgever altijd inzicht in het eindproduct. Continuous Deployment gaat goed samen met Agile. 

Continuous Deployment 

Wat is Continuous Deployment dan? Bij Continuous Deployment wordt software meteen opgeleverd nadat het ontwikkelteam er de laatste hand aan heeft gelegd. Dat gaat zo:  

  • De ontwikkelaar(s) voltooit(en) de code 
  • De codekwaliteit wordt automatisch getest  
  • De gewijzigde of nieuwe code wordt automatisch getest  
  • Eventuele koppelvlakken met andere applicaties worden automatisch getest 
  • De security wordt automatisch getest 
  • De performance wordt automatisch getest 
  • Is alles goed, dan worden updates automatisch uitgevoerd zonder menselijke tussenkomst 

Het ontwikkelteam van Covadis heeft het werk af. De applicatie of andere toepassing staat direct live en is in gebruik. Compleet met een actieve gebruikersgroep.  

Door deze actieve user groep is er nog sneller feedback beschikbaar. De infrastructuur staat. Updates volgen elkaar snel op. Feedback wordt heel snel doorgevoerd. Er zijn continu nieuwe onderdelen klaar en deze worden continu opgeleverd. Zodra er een nieuwe feature klaar is, wordt deze gelijk gedeployed. Het kan niet sneller. Voor de opdrachtgever heeft dit als voordeel dat er meerdere keren per week, of zelfs per dag, nieuwe onderdelen in de applicatie worden toegevoegd. Hierdoor reageer je als opdrachtgever nog sneller op veranderingen in de markt en blijf je de concurrentie een stap voor 

Continuous Integration 

Naast Continuous Deployment bestaat er ook: 

Deployment gaat samen met integration. Continuous Delivery is weer iets anders. Hier wordt er nog op de knop gedrukt voor de software live gaat. Het vergt dus nog menselijk handelen voor de livegangHet proces van Continuous Delivery is dus net wat trager.  

Met Continuous Deployment levert Covadis kwalitatief hoogstaande toepassingen. Zie jij in jouw organisatie mogelijkheden voor snel op maat gemaakte software? Neem dan vandaag nog contact met ons op.