Innovatielab Covadis heeft nieuwe projectleider

De innovatiefste afdeling van Covadis breidt uit

Er is wederom een nieuw gezicht bij Covadis. Ditmaal gaat het om Tim. Deze ervaren software expert is de nieuwe projectleider van het Innovatielab. De geboren Achterhoeker heeft alles in huis om deze zware job te bekleden. “Het is een mooie uitdaging om deze nieuwe functie op mijn manier in te vullen.”

Tim, woonachtig in Dinxperlo, is nu helemaal gewend bij Covadis en de witte jas van het Innovatielab zit hem als gegoten. Hij bekijkt rustig de maatbekers en reageerbuizen in het lab. Tim is een man met vele hobby’s en passies, maar het Innovatielab, de R&D afdeling van Covadis, heeft zijn volledige toewijding. Nadat hij de brandwerende schermen gecontroleerd heeft, steekt hij van wal.

Als projectleider heb ik de eer om de opdrachten op te zetten en de beste technieken te zoeken

Tim - Projectleider Innovatielab

Jong talent

“Als projectleider van het Innovatielab ben je de spin in het web tussen Covadis, opleidingsinstituten, opdrachtgevers en de talenten in het lab”, vertelt hij. “Ik ben het voornaamste aanspreekpunt voor vragen. Daarbij controleer en coördineer ik wat er in het lab gebeurt.”

De toppers in het Innovatielab van Covadis onderzoeken de allernieuwste technieken binnen softwareontwikkeling. Daarnaast worden er diverse prototypes voor opdrachtgevers ontwikkeld. Hiermee is het de R&D-afdeling van Covadis. Uniek aan het lab is dat het voor opdrachtgevers relatief voordelig is om het lab in te zetten.

 “Als projectleider heb ik de eer om de opdrachten op te zetten en de beste technieken te zoeken. Uiteraard gebeurt dat in samenspraak met de opdrachtgever.”

Technische hoogstandjes

De projectleider kijkt verder dan alleen het lab.

“In mijn rol ben ik op de hoogte van al het nieuws op het gebied van maatwerk softwareontwikkeling. Dat heeft sowieso al mijn persoonlijke interesse, maar het is prachtig dat ik dat kan toepassen in mijn werk. Ik voel me dus helemaal thuis op deze afdeling.”

Naast de ontwikkeling van technische hoogstandjes is het lab er ook voor de ontplooiing van talenten.

“Als er hier jonge talenten zijn die veel in hun mars hebben, worden die natuurlijk nog meer uitgedaagd. Dat is één van de dingen die in het lab ontdekt wordt. Daar hoort een begeleidende rol bij.”

Ik heb er ongelofelijk veel zin in

Tim - Projectleider Innovatielab

Ontwikkelaar

Tim heeft al de nodige ervaring op het gebied van softwareontwikkeling.

“Ik ben jarenlang ontwikkelaar geweest. Zowel in dienst van andere bedrijven als op freelancebasis. Het is een mooie uitdaging om deze nieuwe functie op mijn manier in te vullen, zeker bij zo’n leuk bedrijf als Covadis. Ik heb er ongelofelijk veel zin in.”

LeBron James

Software speelt een grote rol in het leven van Tim, maar uiteraard houdt hij er andere hobby’s op na.

“Ik zit op volleybal maar ik ben ook een groot liefhebber van basketbal. LeBron James is mijn favoriete speler in de NBA. Daar ligt ook meteen mijn enige game-interesse, ik speel graag NBA 2K. Voor andere games heb ik niet echt tijd. Ik ben toetsenist in een band waar ik met name graag met de synthesizer aan de slag ga. Ik ben dol op gekke geluiden.”

En gekke geluiden, daar zit het soms explosieve lab vol mee. Dus Tim wordt daar ongetwijfeld in no time de MVP. Toch past de didactische kant ook goed bij Tim. Zowel privé als in het lab.

“In mijn vrije tijd begeleid ik jongeren tijdens jeugdwerk bij mijn plaatselijke kerk. Ontmoeting en spel spelen daarin een grote rol. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met mijn vriendin. In het resterende beetje vrije tijd mag ik graag sitcoms en andere series kijken. Friends heb ik al een paar keer gezien, dat is heerlijke tv. Maar ook Homeland, Prison Break en How I Met Your Mother vind ik goed.”

Well, well, we have met Tim now. En we kijken uit naar de toekomst met deze nieuwe aanwinst in het Innovatielab!