IoT klantcase onderwerp kennissessie

Kennissessie tijdens lunch

Afgelopen week was het weer tijd voor een interne kennissessie. Tijdens de lunch werd er een klantcase gepresenteerd door een van onze opdrachtgevers en de technical lead van het betreffende ontwikkelteam. Onder het genot van heerlijke broodjes werd er door de opdrachtgever een introductie gegeven over het idee achter het ontwikkelde systeem en de functionaliteiten van de applicatie.

Een groenere wereld

De ontwikkelde software heeft als doel de wereld een stukje groener te maken en mensen in contact te brengen met groen. De applicatie koppelt gegevens, zoals vochtigheid en temperatuur, uit sensoren automatisch met botanische gegevens en in de toekomst zelfs weersvoorspellingen. Op basis van vooraf ingestelde drempelwaarden en slimme analyses worden hierdoor automatisch notificaties verstuurd zodat groenvoorzieners altijd op de hoogte zijn van de ontwikkelingen rondom hun groenprojecten. Door middel van de gebruiksvriendelijke interfaces is men altijd en overal in staat om snel te kunnen reageren op deze ontwikkelingen.

Diverse technieken

Voor het project is onder andere gebruik gemaakt van Hangfire. Dit is een open-source product, dat helpt om achtergrondtaken aan te maken, te beheren en te monitoren. Met deze tool is het mogelijk om periodiek taken op de achtergrond te laten uitvoeren. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld elke 10 minuten de sensorwaarden worden opgevraagd. Hangfire is één van de technieken die is gebruikt voor dit project, andere technieken die zijn besproken tijdens de kennissessie zijn onder andere:

Toekomst

Dit is een kleine greep aan technieken die voor onze projecten kunnen worden ingezet. Tijdens de kennissessie is uitvoerig gediscussieerd over de voor- en nadelen van diverse technieken en hoe deze technieken kunnen worden toegepast bij andere projecten. Ook werd gesproken over de mogelijkheid om het systeem te koppelen aan irrigatiesystemen.

Doorontwikkeling

Het product is met veel enthousiasme en succes ontvangen tijdens de Groene Sector Vakbeurs afgelopen januari. De verkoop van het product is in volle gang. Ondertussen wordt de applicatie bij Covadis doorontwikkeld. Wellicht komen deze nieuwe functionaliteiten en toepassingen tijdens een volgende kennissessie aan bod.