Covadis houdt kennissessie over Angular

Software architect legt techniek uit met klantcase

De broodjes zijn geleverd, de dia’s staan op het scherm en vrijwel alle techneuten van Covadis hebben zich in de iconische bar verzameld. Dat kan maar één ding betekenen: Covadis houdt weer een interne kennissessie. Ditmaal vertellen een software architect en een projectleider meer over een klantcase en met name het gebruik van de frameworks Angular en NgRx hierin.

Want waarom is er in de case gekozen voor deze technieken? Waarom wordt juist hier de kennissessie over gegeven?

Wat voor case is het?

In het begin van de sessie maakt de projectleider duidelijk dat het gaat om een snelgroeiend bedrijf. Door de groei lopen veel medewerkers tegen de grote hoeveelheid handwerk, papierwerk, Excel-bestanden en de toenemende mate van foutgevoeligheid aan.

Covadis heeft het proces van het bedrijf geoptimaliseerd door voor hen een bestelsysteem en de aansturing van een productiesysteem te ontwikkelen. Gebruikers doen hier direct een bestelling zonder dat er zaken handmatig opnieuw ingevuld hoeven worden.

Hierdoor zijn de dubbele werkzaamheden verdwenen en is de werkdruk verminderd. Bovendien is het overzicht en de efficiëntie vergroot. Met name door de flexibiliteit en de product-configuratoren is de keuze uiteindelijk op Angular NgRx gevallen.

Angular doet wat het zegt te doen

Software architect Covadis

Vanuit dit punt wordt de sprong naar de techniek gemaakt. “Denk trouwens goed na voor je Angular kiest, want een project ombouwen kan veel tijd kosten”, besluit de projectleider voor hij het woord overdraagt aan de architect.

Uitleg over Angular

Aan de hand van het globale architectuur plaatje wordt uitgelegd hoe de Angular portal met de API en de verdere cloud-oplossing communiceert. Deze oplossing bestaat uit een Service Bus, function apps, storage-account en SQL Server. Daarna wordt de focus verplaatst naar Angular en legt hij uit hoe dit is opgebouwd met het Redux patern.

Al vanaf de eerste seconde duikt de architect dus de diepte in. Hij spreekt over het verbinden van de API met de Service Bus. Ook gaat hij in op de wijze waarop Angular voorziet in het ondersteunen van JavaScript.

De bezoekers worden getrakteerd op een codeer-demo. Er wordt ook ingegaan op:

Angular

  • HTML
  • UI-Components
  • UI-Containers
  • ngFor
  • nglf
  • Directives

NgRx (Redux)

  • Dispatchen van actions
  • Effects
  • Reducers

Is Angular de beste oplossing?

“Angular doet wat het zegt te doen”, concludeert de architect. “Maar is niet overal even geschikt. Het hangt van de complexiteit en onderhoud- of uitbreidbaarheid van het project af.”

“Elk project heeft andere demands. Er moet dan ook per project gekeken worden welk framework het beste bij een project past. Dat kan Angular zijn maar ook Vue of React.”

Naderhand is er gelegenheid voor vragen en dialoog. Zo leren de experts van Covadis van elkaar en blijft het softwarebedrijf zichzelf ontwikkelen om zodoende de best mogelijke service te verlenen. Ben jij benieuwd wat Covadis voor jou kan betekenen? Treed dan eens met ons in contact.