Gevolgen LAN-party Covadis nog steeds voelbaar

De regio rondom bedrijventerrein Wijnbergen is nog steeds niet helemaal hersteld van de laatste editie van de Covadis LAN-party. De Covadianen hebben van de vrijmibo tot het ochtendgloren op de zaterdag doorgeploegd achter hun pc. Daar, achter die rijen beeldschermen, werden monsters getemd, tegenstanders in de pan gehakt en ballen in doelen geramd. Bovenal werd er veel gelachen, geteased en, zo nu en dan, werd een collega voor schut gezet.

Het effect van de LAN-party dendert nog diep door rondom Doetinchem. Sinds die vrijdagnacht is er door de verhitte strijd geen druppel regen meer gevallen, door het grote stroom- en dataverbruik is het regiovervoer van streek en vanwege spannings-schokgolven heeft die Mannschaft van het nabijgelegen Duitsland geen bal meer geraakt. Dat laatste heeft overigens ook een aardverschuiving veroorzaakt in de Covadis WK voetbalpoule, tot groot verdriet van sommige collega’s wiens sporthart zo groot is dat het geen landgrenzen kent. Op de LAN-party waren dergelijke strapatsen echter nog (Tiroler)-toekomstmuziek.

Mexicaan

Voordat de actie ontketende, werd eerst aan de inwendige krijger gedacht. Twee collega’s waren zo lief om een avondmaal te bereiden. Dit werd voorheen getypeerd als een galgenmaal, maar voor zover we kunnen nagaan heeft niemand er iets aan over gehouden. Het leverde hoe dan ook een unieke samensmelting van de Indische en Mexicaanse keuken op. Deze aangelegenheid met internationaal allure viel zeer in de smaak. Al bleven enkele deelnemers hardnekkig vasthouden aan de vers bezorgde kebab-hap die, ietwat laat, geleverd zou worden. De calorieën zijn er hoe dan ook met smaak ingegaan.

Rond 18.00 uur in de avond is de welbekende bar omgevormd in een heus strijdtoneel voor de game gladiatoren. De lichten worden gedimd. Enkelen hebben van hun, zelfgebouwde, game pc een ware lichtshow gemaakt. De battlestations zouden niet misstaan in een Terminator film. Het zijn deze middelen waarmee de Covadianen hun innerlijke Russell Crowe opwekken. Slechts enkelen hebben consoles als de PlayStation 4 en Nintendo Switch meegenomen. Het gros rekent zichzelf tot het pc master race. Voor een select gezelschap speelde het WK voetbal ook nog een rol op de avond zelf, maar dit was slechts op de achtergrond.

De collega’s zijn eventjes geen vriendjes meer

Bezoeker van de LAN-party

Rocket League

Uiteindelijk barst de strijd echt los. De voornaamste games die gespeeld worden zijn League of Legends en Rocket League. Er werd tevens tijd gemaakt voor Counter-Strike: Global Offensive, Heroes of the Storm, Playerunknown’s Battlegrounds en ook Age of Empires stond op de planning. De collega’s zijn eventjes geen vriendjes meer, maar bittere tegenstanders die elkaar zout in de wonden strooien. Want hoewel het eten, afgezien van de kebab, zoutarm is, mogen de ontwikkelaars elkaar graag ‘salty’ maken. Voorlopig zal het in de bar bij Covadis niet glad meer worden.

In het heetst van de strijd worden tikken uitgedeeld. En waar gehakt wordt, vallen spaanders. Gelukkig werd er snel afgerekend met eventueel chagrijn. Daarvoor werd er een Covadisco gehouden. Hierbij werd niet gedanst op Ronnie Flex of David Guetta, maar wel op Tiroler Spatzen en Alpenbrass. In ieder geval bleef de nacht lekker luchtig door de letterlijk vrolijke noot.

Na het ochtendgloren liep de LAN-party rond 6.30 op z’n einde

De organisatie

Daglicht

Onder het gekweel van Tiroler trompetten werd zo de hele nacht doorgestreden. De cola, fanta en, ach, ook wat kleine biertjes waren niet aan te slepen. Uiteindelijk wisten de dappere strijders het einde van de nacht te halen. Na het ochtendgloren liep de LAN-party rond 6.30 op z’n einde. Met zware computers onder de arm en nog zwaardere wallen onder de ogen verlieten de Covadianen het nest om de zware arbeid nog even tot maandag uit te stellen. Voorlopig gaan onze heroes van de nacht nog even hun bed in. Wat goed uitkomt, want ieder uur daglicht minder is toch weer mooi meegenomen. Wij gaan deze stoere krijgers vast weer zien bij de volgende LAN-party, al mogen ze eerst hun klasse nog bewijzen bij het personeelsfeest. Want dat is ook iets om naar uit te kijken, of tegenop te zien. Dat is vrij voor interpretatie.