Nieuwkomer Nick projectmanager nieuw ontwikkelteam

Witte rook gutst uit alle kieren en hoeken van het kantoor van Covadis. Dit heeft niets te maken met rookpauzes. Er is namelijk een nieuwe projectmanager gestart bij Covadis. Nick brengt een karrevracht aan ervaring met zich mee. Daarnaast is hij als Achterhoeker een man van de regio. De Covadianen kijken massaal uit naar de samenwerking met Nick. “Ik verzorg een brugfunctie tussen het ontwikkelteam en de opdrachtgever.”

De kop is er inmiddels af voor Nick. Hij draait al volledig mee in de tandwielen van het Doetinchemse softwarehuis. Al tijdens de lunch merkte collega’s zijn voorliefde voor de Formule 1 op. Een onderwerp waar verschillende Covadianen enorm veel verstand van hebben. Het is vlak na diezelfde lunch dat Nick zijn verhaal doet. Want wat maakt Nick zo geschikt voor Covadis?

Ik vind het prachtig om de technische details te vertalen voor een business-minded publiek

Nick - projectmanager Covadis

Business

Op zijn gemak zit Nick aan de grote lunchtafel in de kantine van Covadis. Alle andere collega’s zijn inmiddels weer ‘op hun plek’. Op een kalme wijze vertelt de nieuwe kracht zijn verhaal.

“In 2007 studeerde ik af aan de Hogeschool Saxion in Enschede”, zegt hij. “Daar heb ik Technische Informatica gestudeerd. Hierop ging ik al snel aan de slag bij een adviesbureau. Als techneut had ik toen al veel ervaring. Maar ik wilde meer met de businesskant kunnen praten. Als HBO-er hoort dat bij het werk. Ik vind het prachtig om de technische details te vertalen voor een business-minded publiek. Ik spreek de taal van beide kanten. Ik heb voor grote bedrijven gewerkt, bijvoorbeeld het Rode Kruis. Daarna ging ik in 2010 een nieuwe uitdaging aan. Bij deze werkgever heb ik een eigen ontwikkelafdeling mogen uitbouwen. Daar hebben we met een diverse schare opdrachtgevers gewerkt. Hierbij was ik veelal de brug tussen het ontwikkelteam van de opdrachtgever en ons eigen team. Dat werkt goed en het was een leuke uitdaging om die dynamiek te krijgen. Uiteindelijk draait het allemaal om procesoptimalisatie. Van het bewaken van het proces tot het aansturen van het team. Dat doe ik op een wijze waar ik achter sta. Ik werk zoals ik echt ben, alles wat je van mij ziet, is hoe ik echt ben.”

“Ik heb de nodige ervaring met processchetsen, functionele ontwerpen, budgetteren en tijd management”, vervolgt de nieuwe project manager. “Met mijn team heb ik allerlei instanties aan elkaar gekoppeld, van de RDW voor een verzekeringspakket tot het koppelen van Exact voor automatische afhandeling administratie”

Uiteraard horen daar nog veel meer taken bij.

“Van het uitbrengen van offertes tot presentaties geven aan managementteams. Ik herinner me een dag waarop ik met een collega een kennismakinggesprek zou hebben bij een prospect. Komen we daar aan, blijkt dat het hele managementteam, inclusief directie, er zit en zij een complete presentatie verwachten. Uiteindelijk hebben we ons al improviserend er doorheen gered. Alles kwam goed, maar het was even spannend.”

Mijn deur is altijd open en voor vragen ben ik altijd bereikbaar

Nick - projectmanager Covadis

Managementteams

Nick blikt tevreden terug op alles wat hij heeft gedaan. Uiteraard gaat hij zijn expertise ook volledig bij Covadis inzetten.

“Ik verzorg een brugfunctie tussen het team en de opdrachtgever. De opdrachtgever moet op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt. Dat is ook goed voor het team. Zo weet je wat de prioriteiten zijn en blijf je frictie altijd voor. Ik vind het belangrijk om al bij de eerste schijn van onduidelijkheid meteen in te grijpen. Door uit voorzorg ergens op in te springen weet je team wat ze moeten opleveren. Zo manage je ook het verwachtingspatroon. Bij Covadis ga ik dat niet anders doen.”

D'r an

“Bij Covadis viel de openheid mij al meteen op”, vervolgt Nick. “Al op het sollicitatiegesprek mocht ik rondlopen en iedereen aanspreken. Die vrijheid is prachtig en het is hier nog informeler dan ik al dacht. Zo sta ik er natuurlijk ook in. Mijn deur is altijd open en voor vragen ben ik altijd bereikbaar. De Achterhoekse mentaliteit staat me ook aan. Het is samen ‘d’r an’ en niet lullen maar poetsen.”

Uiteraard heeft Nick ook een leven naast Covadis. De man uit Hengelo (gld) is ook privé graag onder de mensen.

“Uiteraard spendeer ik veel tijd met mijn vrouw Nynke en onze kids. We hebben twee dochters: Zoë (3) en Amy (bijna 2). Die wil ik zien opgroeien. Dan is het extra fijn dat ik tegenwoordig binnen een kwartier naar mijn werk rijd. Ook doe ik nog altijd veel met mijn vrienden, al gaan we minder vaak naar de kroeg dan vroeger. Daarnaast houd ik me bezig met allerlei technische ontwikkelingen, dat doe ik mede om de feeling met de techniek te behouden.”

Het moge duidelijk zijn. Nick past al helemaal bij Covadis. We kijken dan ook uit naar alle prachtige gebeurtenissen die nu ongetwijfeld komen gaan.