Zomerse groei: Covadis verwelkomt drie nieuwe ontwikkelaars

Het is een heftige zomer voor de Achterhoek. Sloten en beken staan droog, bomen verliezen vroeg hun blad en gewassen slaan geel uit. Covadis hield de ramen echter potdicht en de airco op standje permafrost. Het bleek een aangenaam klimaat voor onze ontwikkelaars. Niet alleen werkten ze lekker door, ze wisten zich ook nog eens te vermenigvuldigen. Zodoende mag Covadis midden in de zomer wel drie nieuwe krachten verwelkomen. Zoals de traditie luidt stellen we deze .NET ontwikkelaars even voor.

Roy

Roy is een geboren en getogen Didammer. Na Applicatieontwikkeling te hebben gestudeerd wilde hij maar wat graag aan de slag bij het gezelligste softwarehuis van Gelderland. De ploeg van Covadis ontving hem dan ook met open armen. Inmiddels heeft Roy zijn draai helemaal gevonden tussen de programmeurs.

“Tijdens mijn opleiding kwam in aanraking met Covadis”, legt de sympathieke ontwikkelaar uit. “Mijn eerste indruk was heel positief. Ik had destijds al het vermoeden dat het een vooruitstrevend bedrijf was. Nu ik hier werk kan ik dat met zekerheid zeggen. Covadis heeft veel kennis en gebruikt dat goed.”

Kijk, dat is al fijn om te horen. Maar genoeg over Covadis. Naast ontwikkelen houdt Roy zich ook met andere dingen bezig. Hij kijkt enorm graag films en series. Game of Thrones en Vikings behoren tot zijn favorieten. Net als vele andere Covadianen kan ook hij niet kiezen tussen Rollo en Ragnar. De films waar Roy graag naar kijkt behoren tot de Marvel-universe, een populaire reeks binnen Covadis. Collega’s dienen wel even uit te kijken met spoilers, want Roy heeft ze nog niet allemaal gezien. Al gaat de inhaalslag rap. Uiteraard is Roy ook een gamer. Hij legt zijn vrienden graag het vuur aan de schenen in Overwatch en League of Legends. Roy houdt niet graag zijn mond op de Voice Chat. Het gaat hem soms dan ook meer om het ouwehoeren dan het gamen.

Bij Roy stopt het daar niet met de hobby’s. Hij schittert bij DLKV in de kelderklasse van het Nederlandse korfbal. Ongetwijfeld schijnt zijn ster daar net zo fel als bij Covadis.

Covadis heeft veel kennis en gebruikt dat goed

Roy - nieuwe collega Covadis

Jamie

De tweede nieuwe parel in de kroon van Covadis luistert naar de naam Jamie. Hij heeft Informatica gestudeerd. Als een Britse sterrenkok dist deze programmeur de mooiste producten op vanuit zijn werkplek. Bij Covadis zijn we blij dat we deze man mogen verwelkomen. Want een echte man kun je hem wel noemen. Jamie houdt er hobby’s op na waarvan de haren je spontaan op de borst groeien. Al sinds zijn vroege puberjaren trekt Jamie aan de gewichten in de sportschool. Hij heeft een poster van Schwarzenegger in ‘Pumping Iron’ boven zijn bed. Daarnaast houdt hij van zware motoren. Hij mag graag op zijn Yamaha Tracer 900 het land doorkruisen op zoek naar avontuur.

Dit alles maakt van Jamie de Terminator van Covadis. Alleen jaagt deze killer niet op mensen, maar op Pokémon. Net zoals vele andere Covadianen speelt hij graag Pokémon Go op zijn smartphone. Jamie staat echter bovenaan op de apenrots, want als enige beschikt hij over de razend zeldzame Mewtwo.

Uiteraard speelt Jamie ook andere games. Net als Roy houdt hij van Overwatch. Fortnite staat eveneens op zijn repertoire. Verder is hij een echt buitenmens. Zijn idee van een ideale vakantie is kamperen en rondtrekken door de Noorse bossen. Een hobby die niet iedere collega deelt. Voorlopig heeft Jamie al behoorlijk zijn plek gevonden bij Covadis.

“Het werk hier is heel gevarieerd”, zegt hij. “Bovendien word je vrijgelaten. Bij Covadis doen ze niet aan micromanaging. Daarnaast heb je hier veel mogelijkheden om door te groeien. Ik heb zeker nog ambities binnen Covadis.”

Jamie groeit bij Covadis dus niet alleen letterlijk in de breedte, maar ook geestelijk zal hij hier gedijen.

Ik heb zeker nog ambities binnen Covadis

Jamie - nieuwe collega Covadis

Neville

Neville maakt de drie-eenheid compleet. Deze programmeur heeft in het verleden Informatica gestudeerd en is nu verbonden aan het Achterhoekse softwarehuis. Neville is geboren in Arnhem, maar noemde zich slechts kort Ernemmer. Al op jonge leeftijd stak hij met zijn familie de brug over om zich in Westervoort te vestigen. Daar woont hij nog steeds met plezier, want de omgeving leent zich goed voor zijn grootste hobby: wandelen.

“Zo wandel ik wel vier keer op een dag”, legt hij uit. “In totaal is dat gerust drie uur. Het is gewoon lekker om zo je hoofd leeg te maken.”

Neville is naast wandelaar tevens een zwemmer. Iets waar hij ooit mee begonnen is op aanraden van de Covadis huismasseuse Evelien. In een grijs verleden was Neville een voetballer. Tegenwoordig weet hij sport ook te combineren met een hobby die bijna heel Covadis gemeen heeft. Want hij speelt zijn games graag in VR. Zo beweegt hij het hele lichaam intens. Neville mag graag een potje Beat Saber doen. Met een lichtzwaard slaat hij dan alles kort en klein.

Naast een sportieve gamer is Neville een connaisseur van kwalitatief hoogstaande Tv-series. Breaking Bad is zijn nummer één. Better Call Saul rekent hij eveneens tot de meesterwerken. Al moet gezegd worden dat hij The Wire nog niet volledig gezien heeft. Dus wie weet wijzigt de nummer één nog. Ook anime staat in zijn kijklijst. Met name Attack on Titan vindt hij reusachtig leuk. Uiteraard bevalt werken bij Covadis hem ook gigantisch.

“Alles wordt hier voor je geregeld”, zegt hij. “Wil je bijvoorbeeld een sta-bureau, dan krijg je die. Soms voel ik me zelfs verwend. Ik werk hier in het ritme waar ik me lekker bij voel met leuke mensen en interessante projecten. Bij Covadis vind je snel je draai.”

Bij Covadis vind je snel je draai

Neville - nieuwe collega Covadis

Uiteraard blijft Covadis ook doordraaien. Wie weet welke nieuwe krachten we zodoende binnenkort verwelkomen. Wil jij ook weten hoe leuk een baan is bij Covadis? Bekijk dan onze vacatures.