Kijk mee in het Innovatielab van Covadis

Het Innovatielab is een mythische veste binnen de muren van Covadis. Borrelende geluiden zijn niet zelden te horen uit de ruimte. Hetzelfde geldt voor kleine explosies. Paarse rook sijpelt onder de deur door en felle lichten flitsen door de ruiten. Op de R&D afdeling van het gaafste softwarehuis van Gelderland gebeurt altijd wel wat. Daarom gaan we geregeld even langs om te kijken wat er nu achter die deuren gebeurt.

Drie nieuwe collega’s van het Innovatielab vertellen meer over hun werkzaamheden. Sebas is de eerste die aan het woord komt over zijn project.

Sebas

Sebas komt uit Gendt. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met waterpolo, leuke dingen doen met zijn vriendin of vrienden en sleutelen aan brommers. Bij Covadis sleutelt hij aan een mooi project. Sebas is bezig met het ontwikkelen van een webapp.

Het is erg leuk om aan iets nieuws bij te dragen

Sebas - medewerker Innovatielab

 “Deze app is straks in staat om bestanden met elkaar te vergelijken”, zegt oer-techneut Sebas. “Dit doet hij straks automatisch dagelijks. Het gaat om XML en JSON bestanden. De app ziet of er verschillen zijn en op basis daarvan kan de gebruiker zien welk bestand correct is. Dit is enorm handig bij bijvoorbeeld factuurbestanden. Fouten worden zo opgespoord en je ziet snel of eventuele wijzigingen wel correct zijn doorgevoerd. Ik ontwikkel de app met ASP.NET C#.”

“Het is erg leuk om aan iets nieuws bij te dragen”, vervolgt Sebas. “Mooi dat ik dit hier kan doen.”

Thomas

Ook Thomas draagt zijn steentje bij in het Innovatielab. De in Zelhem geboren en getogen techneut houdt enorm van techno en hardstyle. Hier bezoekt hij de nodige festivals voor. Daarnaast mag hij graag vissen en is hij geregeld in de sportschool te vinden.

“Ik draai bij Covadis mee met een ontwikkelteam”, zegt de goedlachse Thomas. “Daar ben ik een nieuwe programmeertaal aan het leren. Het gaat me goed af. Momenteel ben ik bezig met een toepassing waarmee BTW nummers gecontroleerd worden. Deze info moet uit diverse gekoppelde systemen gehaald worden. Het is iets nieuws. De client moet communiceren met de externe server.”

“Verder spring ik bij waar collega’s mij nodig hebben”, zegt Thomas. “Dus ik heb genoeg te doen.”

Pascal

Tot slot vertelt ook Doetinchemmer Pascal meer over zijn activiteiten op de R&D afdeling. Pascal is net als veel collega’s een groot liefhebber van de films van Marvel. Daarnaast kijkt hij graag DC-series zoals Gotham en Arrow. Pascal is ook een gamer. FIFA en Assassin’s Creed zijn de games die hij graag speelt.

Het is leuk om op deze wijze mee te draaien

Pascal - medewerker Innovatielab

“Voor een opdrachtgever heb ik Weather Widget ontwikkeld”, vertelt Pascal kalm. “Dat heb ik gedaan in JavaScript. De widget wordt gebruikt bij een app die signalen ontvangt van sensoren die gekoppeld zijn aan beplanting. De sensoren meten de vochtigheid van de grond. Ze zenden een signaal uit als de grond bij een boom of gewas te droog is en dus water moet krijgen. Deze widget houdt echter rekening met de weersverwachting. Op het moment dat de grond droog is, maar het over een uur gaat regenen, zal deze sensor geen onnodig signaal uitzenden. Dat maakt de app een stuk effectiever.”

“Het is leuk om op deze wijze mee te draaien”, besluit Pascal.