Finish

De ploeg is in goede orde aan de finish gekomen. Ook het team met de studenten heeft de zware loop uitstekend voltooid. Covadis is dan ook trots op de complete Roparun-ploeg van de lopers en fietsers tot de verzorgers en chauffeurs.

“Uiteindelijk hebben de lopers 70 kilometer per persoon gelopen”, vervolgt Ruud. “De fietsers hebben 260 kilometer per persoon afgelegd. Het is allemaal prima gegaan. We hebben geen uitvallers en niemand raakte geblesseerd. Het hele team heeft de uitdaging volbracht. Ook het materiaal liet ons niet in de steek. De busjes hadden geen pech en de fietsen geen klapband. Het was schitterend weer, vooral ook voor het hardlopen. Rotterdam is probleemloos gehaald.”

Toch is niet alles perfect verlopen, zo legt aanvoerder Ruud uit.

“Door een krappe inschatting was onze start om 18.15 uur in de avond. Dat betekent dus ook een latere doorkomtijd. Hierdoor waren we pas om 3.00 uur ’s nachts in Zutphen. Van een feestelijke doorkomst was dus weinig sprake, want al het feestgedruis werd al opgeruimd. Volgend jaar gaan we dat anders doen”, stelt Ruud. Die nog wel om de situatie kan lachen.

“Dit blijft gewoon een geweldige uitdaging. Op het moment dat je van start bent ben je echt van de wereld. Het is een heel weekend lopen. Even is er niets meer dan dat. Een uniek en ongeëvenaard gevoel”, besluit Ruud.

Covadis feliciteert iedereen van de ploeg Graafschap College Moves met dit prachtige resultaat.