Ontwikkeling productconfigurator

Regelmatig dient Covadis als een aanvulling op het ontwikkelteam van Frontis. Zo ook voor een opdrachtgever die zich specialiseert in ventilatiesystemen. In samenwerking met Frontis heeft Covadis een online configurator ontwikkeld, waarmee eenvoudig het ventilatiesysteem van een woning samengesteld kan worden.

Beheer configurator

Deze configurator kent een backoffice- en een frontoffice-omgeving. In de backoffice worden de componenten van het ventilatiesysteem en de bijbehorende eigenschappen beheerd door de leverancier. Eigenschappen zijn bijvoorbeeld de maximale hoeveelheid lucht dat door het component kan en welke andere componenten er op aangesloten kunnen worden. De tool is in meerdere landen beschikbaar en de getoonde lay-out, producten en prijzen zijn per land verschillend. Deze informatie wordt ook beheerd in de backoffice.

Gebruik configurator

De frontoffice is zichtbaar voor gebruikers, in de meeste gevallen installateurs. Door een aantal stappen te volgen kan het gehele ventilatiesysteem samengesteld worden. Het grote voordeel van deze configurator is dat de kans op fouten enorm afneemt. Wanneer er eenmaal een component geselecteerd is, worden vervolgens alleen nog maar componenten getoond die aansluiten op het vorige component. Hiermee wordt voorkomen dat onderdelen besteld worden die niet op elkaar aan te sluiten zijn, of niet voldoen aan de eisen van het betreffende kanaal. Wanneer het kanalensysteem volledig opgebouwd is, kan eenvoudig een lijst met de benodigde onderdelen afgedrukt worden om bij de bouwmarkt te bestellen.