Ontwikkelteam Covadis schiet met scherp

Teamuitje van Covadis brengt verborgen talenten naar boven

Covadianen zitten veel binnen, maar soms zijn ze ook buiten te vinden. Dit gaat vaak in groepsverband. Uiteraard houdt het softwarehuis zelf diverse uitjes, maar onlangs is een troep Covadianen op eigen houtje buiten gespot. Een compleet ontwikkelteam trok eropuit voor een leuke dag.  

De ontwikkelaars hielden geen heisessie, maar gingen kleiduivenschieten. Hiervoor hoefden zij de Achterhoek niet achter zich te laten. In Ruurlo vonden ze een locatie waar ze konden schieten, eten en borrelen. 

Kleiduivenschieten 

“Je leert elkaar op zo’n dag toch net op een andere manier kennen”, vertelt projectleider Nick. “We hebben ontzettend gelachen. Alleen om het organiseren al.” 

“We hebben via een pol gestemd op een uitje”, vervolgt hij. “Bij wijze van grap stond kleiduivenschieten ertussen. Die kreeg verrassend genoeg de meeste stemmen, dus zijn we dat ook daadwerkelijk gaan doen.” 

Al met al hebben we onmundig gelachen

Nick – Projectleider Covadis

Balletjes 

Bij kleiduivenschieten wordt om beurten op vliegende schijven geschoten. De patronen waarmee geschoten wordt bevatten wel 300 kleine balletjes. De schijven worden vanuit een machine in een bepaalde baan geschoten. Het is dus niet onmogelijk om een redelijke score te halen. 

“Ik heb zelf 8 van de 25 keer raak geschoten”, lacht Nick. “Kun je nagaan hoeveel van die balletjes hun doel niet troffen. Er waren collega’s die het het een stuk beter deden. De winnaar wist zelfs 21 van de 25 keer raak te schieten. Daar zoeken we geen ruzie meer mee.” 

“Ook om de instructeurs hebben we gelachen. De mannen praten in zwaar Ruurlo’s accent. Dat was niet voor iedereen even goed te volgen, wat voor de Achterhoekers onder ons weer hilarisch was.” 

“Er was genoeg om over na te borrelen. We praten over de balletjes waar we mee schoten en de balletjes uit de politiek. Al met al hebben we onmundig gelachen. De teamspirit was al goed, maar die is nog beter geworden.”