Ontwikkelteam kwartaal in nieuwe pand

Ontwikkelaars vinden focus aan de Expeditieweg

Inmiddels heeft Covadis nu al een kwartaal een tweede locatie. Een compleet ontwikkelteam werkt daar keihard om iedere dag weer softwareoplossingen te realiseren voor hun opdrachtgever. Aan het einde van 2019 is heel Covadis daar gevestigd. Hoe bevalt de groep pioniers deze locatie?

De Covadis wandelclub komt aan op een kruispunt. Iedere dag wandelt een groep medewerkers een stukje na de lunch vanaf de Transsportweg. Het ontwikkelteam van de Expeditieweg bevat wandelliefhebbers. De dagelijkse wandeltocht naar de lunch vormt een welkom extraatje. Het is op het kruispunt waar de ene helft van de collega’s naar de Transsportweg terugloopt en de andere helft weer naar de Expeditieweg kuiert. 

Brandweer 

Na enkele meters verschijnt het vier verdiepingen tellende ‘nieuwe pand’ aan de horizon. Een felle winterzon schijnt de spotlight op de gearriveerde, uitbuikende ontwikkelaars. 

“De zonwering werkt goed hier”, lacht één van de developers vanachter zijn bureau. “Deze verdieping is klaar voor de zomer. Al wordt de temperatuur prima centraal geregeld. Het is hier nooit te warm of te koud. 

Hoe bevalt de nieuwe locatie verder? 

“Het is hier heerlijk rustig”, vervolgt de ontwikkelaar. “De werkruimtes zijn goed geïsoleerd, dus je hoort elkaar niet. Je zit niet bij elkaar op de lip. Los daarvan, we hebben hier een schitterend uitzicht. Je ziet alles op de A18 voorbij scheren. Als dat een ambulance of brandweer met loeiende sirene is kijk je soms toch even op, maar je went er snel aan.”

“De rust zorgt voor een fijne werkomgeving. Dat is erg goed voor de focus.”

Ontwikkelaar Covadis

Focus 

In de centrale ruimte is het inderdaad een oase van rust. Ook in de andere kamers wordt in alle stilte gewerkt. Uit een enkele hoek klinkt zachtjes ‘Saturday Night’ van Herman Brood, dit voorkomt dat de verdieping aanvoelt als een bibliotheek.  

“Hier werk je heel geconcentreerd”, zegt een ontwikkelaar. Hij werkt op de afdeling van het innovatielab van het nieuwe pand. “De rust zorgt voor een fijne werkomgeving. Dat is erg goed voor de focus.” 

Een blik vanuit de ramen geeft enerzijds een uitzicht op de Catharinakerk, de katholieke kerk en de watertoren. De andere zijde biedt een geweldig uitzicht op de A18 en Montferland. De pioniers zijn al helemaal gewend aan de toepasselijk genaamde Expeditieweg. De andere collega’s kijken ernaar uit om ook daar aan de slag te kunnen. Ben je benieuwd naar de nieuwe vestiging? Kom gerust eens op de koffie aan de Expeditieweg 6a. Wie weet wat Covadis voor jou kan betekenen.