Ontwikkelteam presenteert klantcase tijdens inspirerende kennissessie

Leerzame lunch

Vrijdag 3 november was het weer de eerste vrijdag van een oneven maand. Op deze dagen staat de lunch bij Covadis in het teken van een kennissessie. Dit keer kwam één van de ontwikkelteams van Covadis aan het woord om een klantcase te presenteren.

Ontwikkelteam aan het woord

De analist, software architect en de softwareontwikkelaars van het team belichtten samen de verschillende projecten van de opdrachtgever. Inleidend werden de diensten van de opdrachtgever toegelicht en welke applicaties wij ter ondersteuning van hun bedrijfsprocessen hebben ontwikkeld. Vervolgens werd er dieper ingegaan op de applicaties en de gebruikte technieken.

Uitdagingen en technieken

Bij de ontwikkeling van deze maatwerk applicaties heeft het team te maken met een aantal uitdagingen. Eén daarvan is het verwerken van een enorme hoeveelheid data, zonder dat dit gevolgen heeft voor de performance. In een heldere presentatie werd toegelicht hoe het team de uitdagingen zijn aangegaan en tot welke oplossingen zij zijn gekomen. Onderwerpen die daarbij besproken zijn, zijn onder andere:

  • Azure Service bus
  • DotNet Core 2.0
  • Identity Server 4
  • Single source of truth
  • TableStorage
  • Azure Fabric
  • Data-aggregatie

Inspirerende discussie

Deze kennissessie inspireerde overige teams om bepaalde technieken in te zetten voor hun eigen project. In een discussie werden de voor- en nadelen van bepaalde technieken besproken en welke afwegingen daarbij gemaakt moeten worden. Met deze manier van kennisdelen blijven we op de hoogte van de projecten en technieken waar binnen Covadis mee gewerkt wordt.

Blijf op de hoogte

De eerstvolgende kennissessie staat gepland voor in het nieuwe jaar. Komende weken dragen de ontwikkelaars weer onderwerpen aan waar zij het tijdens deze sessie over willen hebben. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Blijf ons dan volgen via FacebookTwitterLinkedIn en deze website.