Opnieuw slaagt een ontwikkelaar voor MCSA examen

Een software developer van Covadis heeft een examen gehaald waardoor hij zichzelf bijna Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) mag noemen. Het is de eerste van drie certificaten die van hem een Microsoft Certified Solutions Developer maken. “Top dat Covadis mij deze kans en ruimte geeft.”

In het diepste geheim trok de ontwikkelaar onlangs naar het Rijn IJssel college in Arnhem. Slechts een klein groepje intimi wist dat deze held bezig was met de thuisstudie van het Microsoft Certificaat. Met het geheimzinnige elan en de bijbehorende charmes nam deze 007 plaats in de zaal waar hij in opperste concentratie het examen afnam.

C# Programming

“Pas toen het groene scherm met de tekst ‘geslaagd’ in mijn gezicht scheen zag ik dat andere mensen om mij heen zaten”, lacht de ontwikkelaar. “Ik was heel gefocust op het examen.”

“Ik koos voor het Rijn IJssel als locatie. Al kun je examen ook op je werk of zelfs thuis afnemen”, vervolgt de ontwikkelaar met een missie. “Het examen ging over C# Programming. De studie vooraf was sowieso heel interessant. Ik heb nieuwe dingen gezien waar ik eerder niet zo over nadacht. Ieder aspect in de techniek is aanwezig met een reden. Ik denk nu bewuster na over hoe ik de performance van het systeem kan behouden.”

Ik heb altijd bij een bedrijf willen werken waar ik kan doorleren

ontwikkelaar Covadis

Microsoft

Doorleren is voor de ontwikkelaar altijd een belangrijke motivatie geweest om zijn talenten juist bij Covadis te laten gelden.

“Ik heb altijd bij een bedrijf willen werken waar ik kan doorleren. Voorheen heb ik lang een master willen doen, maar dat past niet echt bij mij. De Microsoft certificeringen zijn een geweldige uitkomst. Ik word een kwalitatief betere ontwikkelaar en ik heb nu de papieren om dat aan de buitenwereld te laten zien. Het is top dat Covadis mij deze kans en ruimte geeft. Dat doet lang niet ieder bedrijf. Het vertrouwen is gewoon mooi.”

Op deze wijze zet Covadis wederom een stap om Microsoft Gold Partner te worden. Uiteraard gaat deze ontwikkelaar door voor de volgende certificering. Datzelfde geldt voor zeker vier andere ontwikkelaars. Tenzij er meer bezig zijn die het ook geheim houden.