Covadis houdt pandborrel met Bratwurst, Tiroler Musik und Lederhosen

Bij de Covadis-bar is het vorige week niet stil geweest. Uiteraard groeperen de developers iedere vrijdagmiddag sowieso voor de VrijMiBo. Maar tijdens de laatste editie was er überhaupt geen reden om nee te zeggen. Toen hield Covadis de pandborrel, geheel in het thema Oktoberfest! Dat betekent muziek, wurst en heel veel bier.

In de hele bar scheen het blauw en wit de bezoekers in de ogen. Speciaal voor deze gelegenheid staat het kantoor van Covadis op een bergtop. Alpenhoorns schallen over Wijnbergen heen en de violenmuziek wijst eenieder de weg naar Transportweg 12. In het gastenboek staan niet alleen namen van collega’s. Buren, pandgenoten, gastbloggers en andere Covadis-vrienden zijn meer dan welkom. Uiteindelijk is de zaak gevuld met ruim zestig mensen. De klassieke kleuren van het Oktoberfest zijn onmiskenbaar aanwezig. Het geluid van klinkende pullen pils en ploffende ping pong ballen schiet de bezoeker tegemoet. De bar is geheel omgetoverd tot Biergarten. Voor de gelegenheid hulden de collega’s zich in Dirndl’s, Lederhosen en shirts van de Deutsche Mannschaft. Om nog maar te zwijgen over de hongerig makende geuren.

Eten

Radlers zijn even niet zo populair. Alleen het echte bier vloeit. Deze werden uitstekend met twee vingers schuim getapt door de professionele bediening. Aan de inwendige Deutscher wordt gedacht. Schnitzels, Kartoffeln, Bratwurst, Duitse Frikadellen, Sauerkraut en zelfs vegetarische wurst was aanwezig. De catering is weer uitstekend verzorgd. Zowel de Covadianen als de bezoekers lieten het zich goed smaken. Na het eten werd duidelijk dat het nog lang niet gedaan is met de Spaß. Want het was tijd voor een dansje en een versje.

Tiroler Musik

Jodelend en juichend werd de Tiroler Musik aangeslingerd. De Covadianen zijn liefhebber van de traditionele stroming, dat heeft iedereen geweten ook. Die Mayrhofner, Franzl Lang, Goldried Quintett en Alpenbrass Tirol, ze kwamen allen voorbij. De pandborrelaars snakten echter naar meer. De microfoon werd uit het stof gehaald, op het wereldwijde web werd hevig gezocht naar lyric-video’s en de kelen werden gespoeld. Onder luid gebulder van de fanatiekste collega kweelden de Covadianen tot diep in de nacht door. Van Céline Dion tot André Hazes, allen kregen ze een luide ode.

Er scheen tot in de late uurtjes licht uit de Covadis blokhut. Voor zover onze bron kon nagaan zijn er geen Lederhosen vermist geraakt, geen bierfusten vol gebleven en geen Covadianen op tijd gaan slapen. Covadis bedankt dan ook alle bezoekers van harte voor hun komst.