Twee software ontwikkelaars Covadis behalen MCSD Certification

Softwarebedrijf heeft er twee Microsoft Certified Solutions Developers bij

Twee software ontwikkelaars van Covadis hebben onlangs hun Microsoft Certified Solutions Developer Certification behaald. Daar is Covadis enorm blij mee. Kennis staat bij de software specialist uit Doetinchem hoog in het vaandel en certificeringen worden zeer gewaardeerd. Voor de twee ontwikkelaars was het een uitdagende weg met diverse examens, maar ze hebben het gehaald. “Het was verrassend pittig.”

In de kantoren van Covadis is het een dag als alle anderen. De ontwikkelaars zijn lekker aan de slag. Toch willen Jordy en Jeffrey wel even een gaatje in hun drukke schema maken om te praten over het certificaat om Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) te worden.

Ontwikkelen in C#

“Om het diploma te behalen moet je voor drie verschillende examens slagen”, legt Jordy kalm vanachter zijn bureau uit. “Je mag zelf bepalen op welke gebieden dat is. Ik zelf ging voor ‘ontwikkelen in C#’, ‘HTML 5 en CSS 3’ en ‘ontwikkelen voor Azure applicaties’. Sinds kort kan het ook in één groot examen.”

Jordy was al een slimme ontwikkelaar. Heeft hij wel nieuwe dingen geleerd in het traject?

“Jazeker wel”, antwoordt hij. “Ik let nu veel meer op structuren in de applicatie. Het helpt om de software schaalbaar te houden. Daarnaast heb ik meer inzicht in de structuur van HTML en kan ik het onderhouden volgens Microsoft voorschriften.”

Jordy vond niet alle toetsen even makkelijk.

“Ik vond het verrassend pittig”, reageert hij. “Zelfs de stof die makkelijk lijkt, zoals HTML, is redelijk ingewikkeld als je je er eenmaal in verdiept.”

Desondanks vormde het voor Jordy geen probleem. Dat blijkt ook uit de cartoon die hij van Covadis heeft gekregen. Een portret dat hij in delen per deelcertificaat verdient heeft.

Mijn technische toolbelt is veel groter geworden

Jeffrey - Ontwikkelaar Covadis

ASP.NET

Ook Jeffrey heeft met succes het diploma gehaald. Welke deelcertificaten behoorden tot zijn keuze?

“Ik heb zelf gekozen voor ‘ontwikkelen in C#’”, vertelt hij tevreden in zijn kantoor. “Daarnaast koos ik voor ‘ASP.NET MVC’ en ‘ontwikkelen voor Azure applicaties’. De laatste vond ik het lastigst.”

“Ik heb diverse nieuwe dingen geleerd”, vervolgt Jeffrey. “Mijn technische toolbelt is veel groter geworden. Ik weet nu nog meer technische snufjes en handigheidjes over de nieuwe technieken die momenteel in de praktijk worden toegepast. Hiermee kan ik efficiënter bepaalde uitdagingen en probleemstellingen aanpakken.”

“Als softwareontwikkelaar ben je sowieso nooit uitgeleerd. De technologie vernieuwt constant. Eigenlijk ga je nooit de schoolbanken uit. Je moet blijven leren, anders loop je achter. Daarom is het fijn om een certificaat als dit te halen. Dan ben je weer helemaal bij.”

Jeffrey is zichtbaar trots op zijn voltooide project. Hij is dan ook enorm blij met portret dat zijn kantoor siert.

Kennis blijven ontwikkelen

Covadis ondersteunt medewerkers graag met hun educatie.

“Het is heel prettig dat dit via Covadis kan”, reageert Jordy. “Ik wilde al voor dat ik hier kwam werken dit traject doen het is dan ook fijn dat dit aangemoedigd wordt door mijn werkgever.”

“Supertof dat dit kan via Covadis”, zegt Jeffrey hierop. “Het geeft extra motivatie als het bedrijf waar je werkt in je investeert. Het is mooi dat ik me kan blijven ontwikkelen.”

Ben jij ook op zoek naar een werkgever waar jij blijft groeien? Ben je ontwikkelaar en wil je nog meer leren van je werkgever over software? Check dan zeker onze vacatures.