Sportclub Govadis pakt record op The Night Run Festival

Nog nooit liepen zoveel Govadianen mee

Sportclub Govadis heeft opnieuw een onvergetelijke avond beleefd tijdens het The Night Run Festival in Nijmegen. Dat kwam natuurlijk vooral door het recordaantal van bijna zestig deelnemers die coach Dries Vink namens Govadis op de been wist te brengen. Govadiaan Jeroen wist zelfs de snelste tijd te pakken op de 11,5 kilometer. De afterparty hielp qua sfeer natuurlijk ook ontzettend mee. “De aanwezigheid van Govadis is niet onopgemerkt gebleven.” 

Net als het parcours begon de avond ook met de nodige pieken en dalen. Terwijl de eerste Govadianen op eigen houtje de voormalig Romeinse nederzetting binnendruppelden, was Dries Vink zelf enigszins vertraagd. De partybus die het gros van de sportclub vanuit het hoofdkantoor van Covadis zou vervoeren bleek namelijk in Nijmegen te staan en niet in Doetinchem. 

Warming-up 

Flexibel en inschikkelijk als Dries is regelde hij rap vervangend vervoer waardoor de club nog ruim voor het begin van de ronde van 11,5 kilometer aanwezig was. Na een kleine voorstelronde van nieuwleden en een gezamenlijke warming-up, vertrokken de fanatiekste lopers voor de 11,5k. Later op de avond startten de Govadianen die het bij 5 kilometer hielden. Zodoende kwam eenieder rond 22.30 aan de finish. Het geheel is vast gelegd door de Covadis-cameraploeg. De aftermovie vind je hier. 

Stevenskerk 

De sportievelingen startten en finishten op het plein op Molenstraat. Bekend van de vele kroegen en snackbars. Een betere plek was niet denkbaar. De route voerde de hardlopers langs de terrassen van de Grote Markt en door de pretsigaret-dampen in het Kronenburgerpark. Hierop volgde een rondje om de prachtige Stevenskerk. Via de Waalkade scheidde de wegen van de 5k- en 11k-lopers. De eerste groep maakte via het Hunnerpark de steile klim naar de Sint-Nicolaaskapel op het Valkhof. Dit was het moment waarop veel lopers even moesten doorbijten. De 11k-lopers zijn nog getrakteerd op een pikdonkere weg in de Ooijpolder. De verzorgde hoofdlampen bleken hier geen overbodige luxe te zijn. Vervolgens belandde ook zij via de klim van het Valkhof bij de finish. 

Ik ben trots op alle deelnemers en ik verheug me nu al op de estafette

Dries Vink - Coach Govadis

Vuurspuwer 

Op de schitterende route was onderweg het nodige te beleven. Het enthousiaste publiek was vrijgevig met het applaus, fanfares met bands boden muzikale begeleiding en een heuse lasershow maakte het spektakel compleet. Uiteraard waren er verschillende vuurtjes, lampjes en de nodige sfeerverlichting. Een excentriek hoogtepunt was de mild maniakale verschijning in de duisternis van het Hunnerpark. Een bulderende vuurspuwer trommelde met fakkels op brandende vaten en stak de uitgeputte lopers zo een warm hart onder de riem en legde ze wat vuur aan de schenen. Vlammend werd vanaf hier de laatste kilometer ingegaan.  

Goudgeel 

Naderhand was het tijd voor napraten, uitblazen en een klein drankje 

Govadis excelleerde hier minstens zo goed als tijdens het lopen”, merkt coach Dries Vink op. “We zijn niet onopgemerkt gebleven. Maar goed dat ik een diepe muntbuidel heb. De goudgele rakkers vloeiden rijkelijk. Sommige Govadianen hadden het zwaarder tijdens de wandeling naar de bus dan tijdens het hardlopen. De terugreis verliep vlekkeloos, al waren sommige sportkleren misschien wel ietwat bevlekt. Aan een enkele taxi-bus hing zelfs een luchtje. Maar ach, ook dat hoort erbij. Ik kijk tevreden terug. Ik ben trots op Jeroen, winnaar van de langste afstand. Ik ben sowieso trots op alle deelnemers en ik verheug me nu al op de BAX 5x5 estafette. Tot de volgende keer lieve Govadianen!”  

Inschrijven voor de BAX 5x5 estafette kan hier tot 1 mei.