Een berg ervaring versterkt Covadis

Met Martijn en Tim haalt Covadis wederom nieuwe helden binnen deze winter

Het is winter in Doetinchem. De rijp staat op de struiken bij de Covadis-kantoren en de Covadianen moeten hun autoruiten zowel aan de buiten- als binnenkant krabben. Ondanks de bevroren, harde grond groeit Covadis gewoon door. In deze koude januaridagen verwelkomt het gaafste softwarehuis van Gelderland twee zeer ervaren ontwikkelaars: Martijn en Tim.

Inmiddels hebben Martijn en Tim hun draai al helemaal gevonden bij Covadis. Alsof ze nooit anders hebben gedaan ontwikkelen ze de hele dag vrolijk door. Hun naaste collega’s weten inmiddels al aardig wie ze zijn en wat voor kennis deze zwaargewichten in huis hebben. Voor wie het nog niet weet stellen we Martijn en Tim even voor.

Ik ben acht jaar werkzaam geweest als senior software engineer

Martijn - Ontwikkelaar Covadis

Martijn

Martijn komt van oudsher uit Benschop en is via Nieuwegein in Doetinchem terecht gekomen. Voorheen werkte deze ervaren developer in Maarn. In het verleden heeft hij nog een opleiding tot elektromonteur gevolgd.

“Mijn hart lag toch meer bij de software kant”, zegt de oud-Benschopper hier zelf over. “Ik ben meer de ICT-kant opgegaan en heb uiteindelijk een hbo-opleiding als softwareontwikkelaar afgerond. Ik ben altijd blijven programmeren. Inmiddels weet ik niet meer van hardware dan mijn collega’s.”

“Na mijn opleiding heb ik eerst drie jaar detachering werk gedaan. In die tijd heb ik aan projecten gewerkt voor bedrijven als Eneco, Organon (medici) en RET (openbaar vervoer). Vervolgens ben ik in de softwareontwikkeling voor retail beland. Ik ben acht jaar werkzaam geweest als senior software engineer bij een bedrijf voor kassasoftware. Dat is behoorlijk niche, maar wel heel interessant. Het behelst veel meer dan alleen transacties inschieten. De laatste jaren werkte ik ook veel met cloud-software. Ik werkte met name met .NET (C#, .NET core, WCF, UWP), Messaging services (MSMQ, Azure Service bus, RabbitMQ, NServiceBus), Databases (SQL, CosmosDB).”

Uiteraard is Martijn niet alleen een topontwikkelaar, hij is ook nog mens. Zijn vrije tijd gaat vooral op aan zijn vrouw en drie kinderen (twee dochters van 7 en 4 en een zoon van 1). Martijn is dus een getrouwd man. Daarmee behoort hij tot een zeer kleine minderheid bij Covadis. Iets wat Jan onlangs al aanstipte. Sinds zijn komst bij Covadis heeft Martijn zowaar tijd over.

“Ik heb langere tijd nog in Maarn gewerkt terwijl ik al in Doetinchem woonde”, vertelt Martijn. “Dan vertrok ik dus iedere ochtend om 6.00 uur om vervolgens aan te sluiten in de file. Hier bij Covadis ben ik altijd op tijd. Al krijg ik nog wel iedere ochtend een melding van Google dat er anderhalf uur file staat richting Maarn. Die notificatie laat ik nog aan staan. Het voelt zo lekker dat ik er niet meer in hoef te staan.”

We ontwikkelden software voor huisartspraktijken en ziekenhuizen

Tim - Ontwikkelaar Covadis

Tim

Naast Martijn is Tim ook nieuw bij Covadis. Daarmee is hij de tweede Tim in korte tijd, al shinet zijn ster er niet minder om. Tim komt uit Elst, maar woont inmiddels in Duiven. Voorheen werkte hij in Uddel. Dat maakt ook zijn reistijd er een stuk korter op.

“Dat was een stuk verder rijden inderdaad”, reageert Tim. “Uddel ligt vlakbij Apeldoorn. Ik heb daar drie-en-een-half jaar gewerkt als software ontwikkelaar. We ontwikkelden software voor huisartspraktijken en ziekenhuizen. Zo was ik onder anderen betrokken bij een programma voor diabetespatiënten. In ons webportal voerden zij de actuele stand van hun bloedglucose in. De huisarts heeft ook inzicht in het portal en kan zo monitoren of de stand niet te hoog of te laag is. We werkten daar met een eigen Vitalhealth platform gebaseerd op .NET.”

“Voor die tijd heb ik ook nog een jaar gedetacheerd gewerkt en een jaar intern bij datzelfde bedrijf. Ook daar werkten we vooral met C#, maar ook met Visual Basic.”

Naast softwareontwikkelaar is Tim fanatiek judoka. Hij is hard op weg naar de zwarte band. Naast judo beoefent Tim ook kendo.

“Bij Kendo moet je elkaar met een stok kapot meppen”, vertelt Tim droog. “Je staat recht tegenover elkaar en geeft elkaar zo snel mogelijk een klap met een bamboestok. Ik zocht enkele jaren geleden een nieuwe sportieve uitdaging. Het liefst iets wat eigenlijk niet bij me paste. Dit leek me wel interessant.”

Daarnaast speelt hij graag Company of Heroes met zijn vrienden. Net als bijna al zijn collega’s kijkt hij Game of Thrones. Star Trek is echter zijn favoriete serie.

“Star Trek The Next Generation vind ik het beste. Dat is de reeks met Captain Picard.”

Tot slot is Tim een hobbyschilder. Niet van stillevens, maar van meubels en kozijnen.

“Ik word nog al eens gevraagd om te helpen. Dat vind ik leuk. Als er collega’s zijn die wat schilder-hulp kunnen gebruiken, hoor ik het graag.”

Met Tim en Martijn staat de teller van Covadis inmiddels op bijna veertig collega’s. De groei is nog niet gestopt. Wil je ook werken bij Covadis? bekijk dan onze vacatures.