Bijna vijftig Govadianen doen mee aan de Montferland Run

Nog nooit deden zoveel Govadianen mee aan één hardloopwedstrijd

Aanstaande zondag is het eindelijk tijd voor de Montferland Run. Deze keer loopt er een recordaantal deelnemers mee met Govadis. Met ongeveer vijftig aanmeldingen is Govadis met afstand het grootste bedrijventeam van de Montferland Run. 

Het recordaantal Govadianen is verdeeld over zowel de 15 als 7,5 kilometer. De lopers die de 7,5k bedwingen starten om 10.30 uur. Om 12.00 uur mogen de sportievelingen die de 15k aandurven van start gaan.

Start

Zowel de start als de finish vindt plaats in de sfeervolle binnenstad van ’s-Heerenberg, nabij de kerk. Uiteraard is er naderhand voor zowel deelnemers als fans gelegenheid voor een kleine borrel in Café De Snor. Maar voor dat welverdiende biertje moeten onze sportievelingen het klusje nog wel even klaren. De uitdagende omgeving van Montferland zit vol steile klimmen als ’t Peeske en de Drieheuvelenweg. Bij beide afstanden krijgen de Govadianen het nog zwaar.

Deelnemers

Voor enkele geluksvogels levert de beproeving een extra beloning op. Onder de deelnemers verloot Govadis namelijk tien exemplaren van de nieuwste columnbundel van onze huis-blogger Gerd de Lange. Helaas is de inschrijving al gesloten, want wij weten zeker dat met dit extraatje het deelnemersaantal van de run zou verdubbelen. 

Postduif

In ieder geval hopen wij als Govadis van harte dat we op jullie steun kunnen rekenen. Dat beaamt onze immer sympathieke sportcoach Dries.

“Dit is een geweldige loop om te bekijken”, laat hij weten via een postduif. Dries kampeert namelijk al enkele weken in de bossen van Montferland om ieder detail van de route te leren. “De grijze colonne is goed te zien vanaf de start, maar ook Beek, Zeddam en Stokkum vormen goede zichtplekken. Heel ’s-Heerenberg staat sowieso op z’n kop. Er doen naast de Govadianen nog vele andere topsporters mee. We verwachten dan ook veel pr’s en we hebben de priemprijzen ook vast opgepoetst.”

Filmploeg

Naast de NOS is er ook een filmploeg van Govadis zelf. Uiteraard zijn de video’s van die dag terug te zien op ons eigen YouTube-kanaal. Komt dus allen kijken. Met elf graden wordt het warm voor de tijd van het jaar. En voor de (aanstaande) Govadianen, vergeet je niet in te schrijven voor de Midwinter Marathon in Apeldoorn op 3 februari.