Wat gebeurt er in het Innovatielab?

Talenten onderzoeken de mogelijkheden van Augmented Reality

Het Innovatielab van Covadis draait op volle toeren. Het lab vormt de R&D afdeling van Covadis. Talentvolle techneuten werken hier keihard om nieuwe prototypes en innovatieve toepassingen te ontwikkelen. Eens in de zoveel tijd nemen we een kijkje. Wat doen ze zoal? 

De laboranten zijn druk in de weer met hun projecten. Toch hebben twee talenten wel tijd om even hun werk toe te lichten. Mustafa en Jeroen vertellen maar wat graag meer over hun projecten bij Covadis.  

Augmented Reality

“We hebben ons bezig gehouden met onderzoek voor een ontwikkelteam van Covadis”, zegt Mustafa. “Zij gaan Augmented Reality verwerken in een bestaande app. Dat is een toepassing waar veel techniek bij komt kijken.”

Bij Augmented Reality worden extra beelden of informatie toegevoegd in een bestaand live beeld. In dit geval koppelt de app met de camera in de smartphone. De app krijgt informatie vanuit IoT-apparaten die zich overal bevinden. Om de informatie uit de apparaten te verwerken in Augmented Reality, moet de app eerst weten waar de apparaten zich bevinden. Hier komt het Innovatielab in actie.

 

Het was een behoorlijke uitdaging

Jeroen - Ontwikkelaar Innovatielab Covadis

“De IoT-apparaten hebben verbinding met een satelliet en versturen via 4G hun locatie”, reageert Jeroen. “Die informatie wordt naar de cloud gestuurd. Daar zou de app de gegevens uit moeten kunnen halen. Voorheen deed de applicatie niets met deze GPS-gegevens.”

“Het is aan ons om ervoor te zorgen dat de complexe data door de app omgezet worden naar GPS-gegevens”, vervolgt Mustafa. “Daar kwam enorm veel techniek bij kijken, maar nu weet de app wel waar de IoT-apparaten zich bevinden ten opzichte van de gebruiker.”

“Dat niet alleen, er wordt ook een koppeling gemaakt met Google Maps”, zegt Jeroen. “De app moest dus ook de gegevens verwerken in Google Maps. Dit is gelukt, maar het was een behoorlijke uitdaging.”

Spatial Data Types 

Dit is allemaal essentieel voorwerk voor de uiteindelijke toepassing met augmented reality. De app dient dan verbinding te maken met de camera van de smartphone. Vervolgens ziet de gebruiker de IoT-apparaten live in beeld, waar deze met het blote oog niet te zien zijn. Deze Covadis toepassing is momenteel al in de demofase bij een testgroep van de klant. 

De talenten uit het lab hebben gewerkt met: 

  • Azure Cloud (function app) 
  • Back end programming in .NET (C#) 
  • Spatial Data Types 
  • Een zelf ontwikkelde API 
  • React Native, hiermee zijn functionaliteiten toegevoegd in een Android- en iOS-app 

De twee talenten uit het Innovatielab houden zich niet alleen bezig met Augmented RealityZij werken aan nog veel meer projecten. Nieuwsgierig naar wat het Covadis Innovatielab voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.