Legacy software: oud vertrouwd maar in een nieuw jasje

We leven in een tijd waarin we veel meer vertrouwen op software. Steeds meer essentiële processen zijn geautomatiseerd en de verwachting is dat deze trend doorzet. Het wordt daarom nog belangrijker om de continuïteit, betrouwbaarheid, snelheid en beschikbaarheid van software te waarborgen.

Verouderde applicaties brengen dan ook vaak risico’s met zich mee. Deze bevatten eerder beveiligingslekken en zijn dikwijls traag en instabiel. Aan deze risico’s wil je jouw essentiële bedrijfsprocessen niet blootstellen. Trage en instabiele applicaties leiden namelijk tot verstoorde processen die uiteindelijk geld kosten. Dat moet in een tijd waar betrouwbaarheid, snelheid en stabiliteit centraal staan voorkomen worden.

Hoe ontstaat het probleem?

Verouderde software, oftewel legacy software, ontstaat wanneer software te lang niet wordt onderhouden of de ondersteuning voor het pakket gewoonweg stopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koppelingen tussen verschillende systemen zoals; ERP of CRM software.

De wereld rondom software verandert continu. Er is steeds snellere hardware beschikbaar, besturingssystemen vernieuwen en er ontstaan doorlopend nieuwe uitdagingen op het gebied van beveiliging. Op deze veranderende wereld moet worden ingespeeld om te zorgen dat je software actueel blijft.

De oplossing

Covadis lost jouw legacy software probleem samen met je op. Heb jij een verouderd maatwerkpakket, CRM-systeem, ERP-systeem of een verouderde koppeling tussen verschillende systemen? Wij analyseren de software en bekijken wat er nodig is om de applicatie geschikt te maken voor de toekomst.

Elk bedrijfsproces is uniek en wij geloven daarom ook in een aanpak op maat. Dit kan een complete herbouw betekenen, maar soms kunnen we met een paar stappen de situatie al sterk verbeteren.

 

Welke verschillende stappen kunnen we samen zetten?
  • Analyse: Wat doet je applicatie, waar liggen de pijnpunten en hoe lossen we ze op?
  • Cloudmigratie: Wij migreren je applicatie naar Microsoft Azure. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de laatste updates en is je applicatie altijd beschikbaar.
  • Refactoren: We gebruiken de bestaande applicatie en verbeteren deze op essentiële punten de software klaar te maken voor de toekomst.
  • Herbouw: We brengen samen de wensen in kaart en bouwen de software helemaal opnieuw op.
  • Nabouw: We brengen de huidige software in beeld en bouwen hem na.
  • Innoveren: Samen kijken we hoe de software nog beter aansluit bij jouw processen.

Wat levert het op?

Toekomstgeschikte software zorgt ervoor dat jouw kritische bedrijfsprocessen de komende jaren zijn gewaarborgd. Hierdoor kan jij je focussen op je core business en groei. Covadis zet in op een langdurige samenwerking waarbij de software niet alleen toekomstgeschikt wordt gebouwd, maar ook gehouden.

Daarnaast kun je bij Covadis rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij bieden je een pasklaar team met kwalitatief sterke programmeurs, projectmanagers en testmanagers, voor een kwalitatief goed product. 

Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met Chiel Pas op om te kijken naar de mogelijkheden.