Refactoring code

Loop je met je huidige software tegen problemen aan door achterstallig onderhoud? Wordt het doorontwikkelen van software daardoor moeilijk of zelfs onmogelijk? Of werkt de software niet meer naar behoren, omdat de software te lang niet meer is onderhouden? Dan kan refactoring van code de juiste oplossing zijn.

Zorg ervoor dat verouderde code de groei van jouw bedrijf niet remt of zelfs stopt. Onderneem op tijd actie zodat je niet stil komt te staan!

Wat is refactoring?

Door achterstallig onderhoud krijg je vroeg of laat te maken met technische problemen. Naar verloop van tijd is de code verouderd, waardoor software niet meer optimaal werkt. Ook kan het zijn dat na verloop van tijd (snel) nieuwe features zijn geïmplementeerd bovenop de bestaande code.

Hierdoor kun je tegen de volgende problemen aanlopen:

  • Software werkt gedeeltelijk of volledig niet meer;
  • Software wordt fout- en hackgevoelig;
  • Doorontwikkelen van software wordt moeilijk en daardoor duurder.

Refactoring is het herstructureren en verbeteren van bestaande code. Hierbij wordt de code geüpdatet en opgeschoond, zonder dat er aan het uiterlijk van de software iets wijzigt. Het eindresultaat is schone, leesbare code. Hierdoor werkt jouw software beter, is minder foutgevoelig en makkelijker door te ontwikkelen.

Is refactoring interessant voor mij?

Niet in alle gevallen is refactoring van code de beste oplossing. Zijn bijvoorbeeld het uiterlijk of de interface niet meer up-to-date? Of is het framework verouderd waarin de software gebouwd is? Dan kan het opnieuw bouwen van de software een veel betere en duurzame oplossing zijn. Ook hier heeft Covadis veel ervaring mee. Door deze uitgebreide ervaring kunnen we je altijd voorzien van het beste advies. Op basis van jouw wensen schetsen we de opties, waardoor snel duidelijk wordt wat het beste past bij jouw situatie.

Maak kennis met Covadis

Bij Covadis zijn 45+ slimme koppen dagelijks vanuit het Achterhoekse Doetinchem bezig met de meest uiteenlopende software projecten. Samen hebben ze jou ontzettend veel kennis en ervaring te bieden. Zo hebben we afgelopen tijd onder andere de volgende projecten gedaan:

Deze ervaring zetten ze ook graag in voor jouw project!

Er zitten gecertificeerde developers klaar voor de meest voorkomende technieken. Je vindt hier een volledig overzicht van de technieken die onze developers door en door kennen.

Met developers van Covadis ben je verzekerd van:

  • Een snelle start, zodat je software weer up-to-date is;
  • Gecertificeerde mannen en vrouwen met veel ervaring;
  • Een hoog kennisniveau;
  • Een scherp uurtarief door lage overhead kosten. Zo concurreren wij zelfs met ZZP’ers;
  • Een samenwerking met flexibele contracten. Ieder moment op te zeggen;
  • Flexibel op- en afschalen wanneer jij daar behoefte aan hebt. 

Aan de slag!

Vraag je jezelf af of refactoring nodig is? Of dat je wellicht wel volledig nieuwe software moet bouwen voor een duurzame groei? Neem gerust contact op met onze adviseur Chiel. Hij kijkt graag vrijblijvend mee naar de huidige uitdagingen. Aan de hand daarvan wordt duidelijk of refactoring van de code de gewenste oplossing is voor jullie (lange termijn) doelstellingen. Op basis van de afspraak doet hij vrijblijvend een voorstel, zodat jullie de opties kunnen afwegen.