Freelancer inhuren

Op zoek naar een freelancer?

Van plan om een freelance developer in te huren? Overweeg voordat je een keuze maakt je opties goed. Een freelance developer kan in sommige gevallen een mooie uitkomst zijn, maar kent ook nadelen. Hieronder beschrijven we de voor- en nadelen van een freelancer en het mogelijke alternatief.

Is een freelancer de juiste keuze?

Of een freelance programmeur de juiste keuze is voor jou, is sterk afhankelijk van jouw wens en project. Zoals aangegeven is in sommige gevallen een freelancer een goede optie.

Is het een relatief kleine klus die niet heel complex is? En is snelheid niet van groot belang? Dan kan een freelancer prima uitkomst bieden! Tegen relatief lage kosten kan een freelancer dit voor je realiseren.

Wordt je vraagstuk complexer en groter? Is snelheid belangrijk? Of zoek je een developer die voor langere tijd (periodiek) blijft doorontwikkelen? Wees dan bewust van de mogelijke nadelen die dit met zich meebrengt.

Een freelancer is namelijk op zijn eigen kennis en ervaring aangewezen. Er staat verder geen team achter, waardoor eventuele uitdagingen of problemen vaak moeilijker opgelost worden. Bij complexe projecten zien we regelmatig dat dit een bottleneck kan zijn.

Is jouw freelance developer ziek, druk met andere opdrachten of op vakantie? Dan kan dat zorgen voor problemen. Er is dan vaak geen back-up die het werk van de freelancer overneemt overneemt, waardoor het project stil komt te liggen. Wil je graag snel blijven doorontwikkelen en de zekerheid dat er altijd een developer voor je klaarstaat?

Dan is het goed om je opties nog eens te overwegen.

Developer van Covadis

Voor vrijwel dezelfde kosten kun je namelijk ook een developer inhuren van Covadis. Met onze 45+ experts ben je verzekerd van:

 • Gecertificeerde developers, zodat je verzekerd bent van kwaliteit;
 • Een hoog kennisniveau en up-to-date kennis;
 • Een scherp uurtarief;
 • Een snelle start, binnen een week kunnen we aan de slag met jouw project;
 • Flexibele contracten. Ieder moment op te zeggen;
 • Flexibel op- of afschalen naar jouw wens en behoefte;
 • Volledig eigendom over de software.

We beschikken over developers met brede kennis van verschillende technieken. Bij Covadis houden we het niveau hoog door certificeringen en constante interne kennisdeling. Uiteraard biedt dit jou als opdrachtgever meerwaarde. Een ontwikkelaar van Covadis kan altijd terugvallen op de kennis en ervaring van alle collega’s. Zodoende krijg je dus de kennis van een heel team, voor de prijs van één persoon.

Ook prettig: waar je met freelancers te maken hebt met bijvoorbeeld afwezigheid tijdens vakantie of ziekte, kunnen wij altijd zorgen voor back-up. Zo hoeft je project geen vertraging op te lopen als er onverwachte situaties ontstaan. Mocht de ontwikkelaar die klaar staat voor jou afwezig zijn, dan neemt een andere developer van Covadis het over. Zodoende loopt jouw project geen vertraging op. Bij eventuele problemen of noodgevallen is het altijd mogelijk om contact op te nemen met Covadis om een passende oplossing te vinden.

Freelance developer inhuren

Voorkom de verkeerde keuze! 

Op zoek naar een externe partner om jouw software ontwikkeling aan uit te besteden?

Of besteed je de ontwikkeling van jouw software al uit, maar ben je benieuwd of je nog goed zit?

Wij helpen je met het maken van de juiste keuze. Dat is namelijk doorslaggevend voor het succes van je project én organisatie.

Daarom schreven we een whitepaper waarin we toelichten:

 • Waar je op moet letten bij de selectie;
 • Welke opties je hebt;
 • Welke voor- en nadelen er per optie zijn;
 • Wat het beste bij jou past.

Na het lezen kun jij de juiste keuze maken voor een software partner die bij jouw organisatie past! Het whitepaper kun je hier downloaden

Technieken

Onze 45+ experts hebben enorm veel kennis op verschillende expertisegebieden.

Hier vind je een compleet overzicht van programmeer technieken.

Dit kunnen we!

Onze ontwikkelaars hebben al aan veel mooie projecten mogen werken. Zo hebben ze bijvoorbeeld de volgende software ontwikkeld:

Stel vrijblijvend je vragen

Heb je nog vragen over de praktische invulling? Of wil je graag weten wat de beste oplossing is en welke kosten daarbij komen kijken? Onze adviseur Chiel bespreekt dit graag met je. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je een weloverwogen keuze maken.

freelance developer inhuren