Covadis uit Doetinchem is de specialist in software op maat. Maatwerk software sluit naadloos aan op bestaande bedrijfsprocessen en zorgt voor een ontzettende efficiënte ondersteuning aan jouw organisatie. Omdat de software helemaal toegespitst is op de bestaande bedrijfsprocessen in een onderneming, is er geen sprake van procedures die aangepast moeten worden. Er is dus geen vervelend oponthoud.

Maatwerk software sluit naadloos aan op bestaande bedrijfsprocessen.

Dankzij de automatisering die de software met zich meebrengt wordt het bedrijfsproces versneld. Dat levert dus al meteen winst op en je blijft de concurrentie stappen voor. Wie wil dat nou niet? Reden genoeg om eens te overleggen wat Covadis en hun software programmeurs voor jouw organisatie kan betekenen.

In dit artikel geven we antwoord op de volgende vragen:

Wat is software ontwikkeling?

Software ontwikkeling, of software development, betekent het bedenken, concreet maken, ontwerpen, programmeren, ontwikkelen, documenteren, testen, onderhouden en uitbreiden van applicaties, frameworks of andere toepassingen voor computers en andere apparaten. Deze toepassingen maken het leven van de opdrachtgever makkelijker.

Dat is althans een lekker algemene definitie. Covadis werkt niet bepaald algemeen, wel lekker. Maar dat is iets anders. Bij Covadis bekijken we onze dienstverlening liever gewoon nuchter en minder stoffig.

Voor Covadis is software ontwikkeling gewoon het proces waarin nieuwe programma’s tot stand komen die jouw werk of leven een stuk aangenamer maken. Software wordt ontwikkeld op een wijze zodat het past bij de behoefte van jouw bedrijf of jouw organisatie.

Maatwerk ontwikkelaars
Software ontwikkeling voor bedrijven

Het ontwerp en de ontwikkeling passen bij de visie van de opdrachtgever. De software maakt gangbare processen makkelijker en soepeler. Covadis gaat met jou als opdrachtgever in gesprek over jouw ideeën. Samen stellen we een plan op en halen we het beste uit de samenwerking.

Wil je een op maat gemaakte applicatie, app, webapplicatie, koppeling of toepassing? Neem contact op met Covadis en ontdek wat er mogelijk is.

Maatwerk software ontwikkeling Gelderand

Software, programmatuur, is de technologie die ervoor zorgt dat smartphones naar behoren werken, dat computers iets kunnen, dat gegevens en andere data opgeslagen kunnen worden en dat er internet bestaat. Je smartwatch, games, het OV, je auto en misschien zelfs je ijskast werken allemaal met software. Zonder zouden ze niet functioneren. Reden genoeg om meer te leren over de wijze waarop software gemaakt wordt. Daar gaan we dieper op in. Want wat gebeurt er allemaal in zo’n traject?

De software-ontwikkelaars werken op de manier die het beste past bij het project en de opdrachtgever.

We ontwikkelen bij Covadis uit het Oosten software op verschillende wijzen, met een groot aantal wijzen. Ieder ontwikkelteam houdt er zijn eigen methodes op na. Bij Covadis werken developers op de manier die het beste bij het project en de opdrachtgever past. Zo werken we bij Covadis met Agile methodes, maar zijn er ook elementen van SCRUM in de werkwijze te vinden. Het Doetinchemse softwarehuis is flexibel en past de methodiek aan op het project. Een team moet altijd op de best mogelijke wijze functioneren. Uiteraard merken onze opdrachtgevers dat ook.

Software ontwikkeling uitbesteden

Voor jou als opdrachtgever kunnen we op projectbasis ingezet worden. Het is ook mogelijk om een  vast aantal uur gebruik te maken van de inzet van het softwarebedrijf. Bij Covadis gaan we graag een langdurige relatie aan waarbij Covadis op de lange termijn een partner is voor alle software uitdagingen. Zo vormt Covadis een verlenging van een bestaande ontwikkelafdeling of vormen ze de volledige ontwikkelafdeling van een opdrachtgever.

Covadis software op maat
Covadis vormt een (verlenging van een bestaande) ontwikkelafdeling van de opdrachtgever.

De software van Covadis wordt niet alleen gebruikt door de opdrachtgever. Sommige toepassingen hebben de eindklanten van onze opdrachtgevers als gebruiker. Covadis ontwikkelt ook software op maat voor dienstverleners die hun klanten software verkopen. De op maat gemaakte software werkt op deze wijze ook voor de klanten van onze klanten.

Kortgezegd werkt Covadis:

 • Op projectbasis
 • Een bepaald aantal uur per periode
 • Duurzaam op een lange termijn
 • Als uitbreiding op een bestaande ontwikkelafdeling
 • Als de volledige ontwikkelafdeling
 • Voor de eindklanten van de opdrachtgever

Waarom ontwikkelen wij software op maat?

Waarom kiezen bedrijven voor maatwerk software ontwikkeling? Daar zijn veel verschillende antwoorden op te geven. Maatwerk software biedt namelijk enorm veel voordelen en de beste service van de software- of applicatieontwikkelaar.

Maatwerk software wordt speciaal gemaakt voor het door de opdrachtgever gewenste doeleinde in zijn of haar organisatie. Het voldoet dus aan hele specifieke eisen. Er is geen tweede versie op de markt te vinden. Er is geen sprake van algemene of standaard software.

Maatwerk software is schaalbaar en groeit mee met jouw organisatie.

De nieuwe software sluit perfect aan op bestaande bedrijfsprocessen. Je hoeft deze processen dus niet aan te passen aan de software!!! De software is schaalbaar en dus in staat om mee te ontwikkelen met jouw bedrijf. Standaard softwarepakketten hebben vaak beperkingen ten opzichte van jouw processen. Ze ondersteunen slechts een bepaalde taak of een bepaalde functie. Het kan ook zijn dat ze juist veel te veel taken ondersteunen waardoor ze te complex of erg duur zijn. Maatwerk software is niet onnodig complex en bedient het bedrijf volledig, omdat het helemaal aangepast is dan wel aangepast kan worden op bestaande en toekomstige wensen.

Maatwerk Software

Niemand in jouw organisatie hoeft concessies te doen. Je blijft geheel volgens jouw visie ondernemen, zonder dat er aanpassingen in het proces nodig zijn. Bij standaard softwarepakketten moet de organisatie de bedrijfsvoering aanpassen aan de software. Dat kost tijd en middelen. Maatwerk software past zich aan op de bedrijfsvoering. Denk aan snellere verwerking en minder handelingen. Dat komt de organisatie alleen maar ten goede. Je bespaart op tijd, middelen en andere kostenposten. Met maatwerk software van Covadis verdient de opdrachtgever geld.

De software kan zo groots of juist subtiel zijn als nodig is. Het is tenslotte helemaal ontwikkeld op basis van de wensen van jou als klant. Er is veel contact met het ontwikkelteam. Het team kent het bedrijf goed, weet aan welke behoefte de software moet voldoen en hoe het goed aansluit op het proces.

Wat kost maatwerk software?

Maatwerk software van Covadis is niet duurder want:

 • Er zijn geen licentiekosten, alleen de ontwikkeltijd wordt betaald
 • Bedrijfsprocessen worden niet veranderd, dit levert geld op
 • Het volstaat voor het hele bedrijf, er hoeven geen extra pakketten te worden aangepast
 • Er wordt bespaard op tijd, personeel en middelen

Laat maatwerk software ook jouw organisatie optimaliseren. Neem vandaag nog contact op met Covadis.

Wil je bestaande software herbouwen?

Het herbouwen en nabouwen van software

Covadis heeft ook veel kennis en ervaring in het om- en nabouwen van verouderde software. Oude software is soms niet of moeilijk te onderhouden of uit te breiden. Toch kan het een essentiële rol spelen in jouw organisatie. Daarom wil je wel dat de functionaliteit blijft bestaan.

Oude code, ook wel legacy genoemd, is lastig te onderhouden. Vaak is de performance slecht, de software niet schaalbaar, de beveiliging zwak en is de code spaghetti en/of in oude talen geschreven. De uiteindelijke doelstelling van de software bestaat nog wel of is ook veranderd. Daarom is het essentieel voor het bedrijfsproces dat de software vernieuwd of opnieuw ontwikkeld wordt.

Als de software weer helemaal schaalbaar is, is het ook toekomstbestendig. Denk daarnaast aan nieuwe behoeftes of wensen binnen de organisatie. Als de software vernieuwd wordt, kunnen deze direct worden geïmplementeerd of later eenvoudig worden toegevoegd.

Het herbouwen van software kan ook snel. Er is geen nieuw technisch ontwerp nodig. De basis ligt er al. Iedereen in het ontwikkelteam weet wat er gerealiseerd moet worden.

Wat krijg je allemaal meer bovenop de bestaande software?

 • Dit maakt de software in jouw organisatie toekomstbestendig.
 • Het bespaart je geld op de lange termijn.
 • De systemen in jouw bedrijf performen beter.
 • Handelingen kosten minder tijd.
 • De software is weer veilig dankzij de verbeterde security.
 • Je blijft de concurrentie weer een stap voor.

Neem voor meer informatie over het her- of nabouwen van bestaande software contact met ons op

Welke maatwerk software ontwikkelen wij?

Niet ieder softwarebedrijf werkt op dezelfde wijze. Bij Covadis houden we het belang van de opdrachtgever hoog in het vaandel en laten we onze techneuten en software ontwikkelaars zo effectief mogelijk werken. Om het geheel nog maar eens samen te vatten, zonder software staan we in de moderne maatschappij nergens.

Dankzij de ontwikkeling van software, worden ondernemen en het behalen van winstdoeleinden nog makkelijker. Covadis draagt daaraan bij. Bijvoorbeeld met de verschillende soorten maatwerk software oplossingen die Covadis door de jaren heeft opgeleverd.

Bespaar kosten met maatwerk software

Iedere organisatie wil graag kosten besparen. Het wordt steeds moeilijker om personeel te vinden waardoor automatisering een steeds aantrekkelijkere optie wordt. Machines en robots moeten bijvoorbeeld ook aangestuurd worden. Dit kan met maatwerk software. Het komt ook voor dat er mogelijkheden voor optimalisatie zijn die een onderneming in de eerste instantie zelf nog niet ziet.

Mogelijk zijn er kansen in de workflow. Worden er bepaalde gegevens dubbel geregistreerd? Denk aan het gebruik van Excel. Hoe vaak worden gegevens vanuit Excel in een ander bestand gezet. Kan dat niet in één keer ingevoerd worden? Veel organisaties kunnen besparen op tijd en geld in bestaande processen.

Software op maat in de Achterhoek

Covadis ontwikkelt allerlei applicaties, toepassingen en apps. Denk aan:

Worden er in jouw organisatie gegevens uit Excel-bestanden ingevuld in een interne bestelapplicatie? Misschien is het dan een idee om deze invoermomenten samen te voegen in één applicatie en zo tijd te besparen. Covadis kan de data die wordt ontvangen via sensoren omzetten naar bruikbare gegevens voor verschillende partijen.

Software op maat specialist

Wil je een mobiele applicatie voor jouw organisatie om het productieproces te monitoren? Wil je een community van content voorzien? Laat Covadis voor jouw organisatie een app ontwikkelen. Wie weet is een nieuwe calculatiemodule wel de oplossing voor jou. Ontdek software ontwikkeling op maat.

Voorbeelden van maatwerk software

Veelal voldoen in organisaties standaard softwarepakketten niet. Bedrijven hebben wel acht verschillende softwarepakketten, missen functies in standaard software of de software is onnodig complex. Het is vaak onmogelijk om dit met een standaard pakket op te lossen. Maatwerk software biedt de oplossing. Covadis maakt graag een geschikte koppeling of een nieuwe applicatie die volledig voldoet aan de eisen van een opdrachtgever.

Covadis is jouw partner voor:

Wil jij geld verdienen door jouw organisatie te optimaliseren? Heb jij iets dat je Covadis graag ziet uitwerken? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Covadis is jouw partner op het gebied van applicatie ontwikkeling. Bij Covadis kun je software laten ontwikkelen.