Oplossingen die werken: Covadis regelt het voor je

Covadis biedt oplossingen; wij helpen onze opdrachtgevers met een uitwerking van hun ideeën of een oplossing voor hun vragen. En dat doen we inmiddels al ruim 12 jaar. In deze tijd hebben we een breed scala aan oplossingen ontwikkeld. Deze oplossingen zijn heel divers, maar komen op belangrijke punten overeen: ze zijn gebruiksvriendelijk, veilig, snel, schaalbaar en heel doelgericht. Bovendien zijn ze heel betaalbaar!

Wij gebruiken onze ruime ervaring graag om jou een oplossing te bieden die naadloos aansluit op je wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Webapplicaties

Eén van onze specialiteiten is het ontwikkelen van webapplicaties. Een webapplicatie is software dat via een browser te gebruiken is. Je hoeft niets op je device te installeren om het te kunnen gebruiken. Zo’n webapplicatie kan open zijn, of toegankelijk via een login. Voor het ontwikkelen van een webapplicatie maken we gebruik van verschillende technieken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • .NET
 • C#
 • PHP
 • HTML5
 • Javascript
 • Angular

In veel gevallen wordt er een database aan een webapplicatie gekoppeld. Dit kan bijvoorbeeld SQLServer, MySQL, PostgreSQL of Oracle zijn.

Ter inspiratie: voorbeelden van ons werk

Door de jaren heen hebben we al veel verschillende webapplicaties ontwikkeld; te veel om op één pagina te noemen. Een indruk geven doen we natuurlijk wel graag:

 • Inspectieapplicaties: voor het inventariseren en inspecteren van gegevens waarbij een mobiele applicatie wordt gekoppeld aan een kantoorapplicatie.
 • GIS-applicaties: voor het beheren van geografische objecten waarbij locatie een rol speelt en een kaart als ondergrond dient.
 • Klantportalen: voor het beheren en ontsluiten van informatie voor klanten.
 • Dashboards: door heel veel gegevens te extrapoleren ontstaat informatie in een overzichtelijk beeld.
 • Actiewebsites: publieke websites waarbij met een actiecode prijzen gewonnen kunnen worden.
 • Routeplanners: voor het berekenen van de snelste/kortste route van punt A naar B.
 • CRM/HRM-applicaties: voor het beheren van personeel, klanten, leveranciers, offertes enzovoort.
 • Offerte- of Productconfiguratoren: gebruikers kunnen zelf offertes of producten samenstellen.
 • Registratiemodules: waarbij gebruikers zich kunnen inschrijven/aanmelden/gegevens kunnen achterlaten.

Meer weten over hoe onze maatwerk webapplicaties ook jouw werk makkelijker kunnen maken? Neem dan contact met ons op.

Mobiele applicaties

Waarschijnlijk gebruik je ze zelf ook regelmatig: mobiele applicaties. Deze applicaties  draaien op een mobiel apparaat, zoals een tablet of een smartphone. Ze worden vaak op locatie of door particuliere gebruikers gebruikt. Met een mobiele applicatie kunnen extra functies worden toegevoegd aan een mobiel apparaat, waardoor multifunctionele communicatieapparatuur ontstaat.

Gebruiksvriendelijk en doeltreffend

Omdat mobiele apparaten te maken hebben met bepaalde beperkingen, moeten mobiele applicaties slim ontworpen worden. Ze moeten gebruiksvriendelijk en doeltreffend zijn, ook op kleine schermen. Net als webapplicaties maken ook mobiele applicaties vaak gebruik van een database. Deze database kan centraal (bijvoorbeeld in de cloud) of lokaal staan. Op die manier kan de applicatie altijd gebruikt worden. Een mobiele applicatie kan bovendien aan een kantoorapplicatie gekoppeld worden. Hier worden dan alle gegevens die door de mobiele applicatie verzameld zijn bewerkt en geanalyseerd.

Met een mobiele applicatie kun je de dienstverlening aan je klanten verbeteren, maar je kunt ook je bedrijfsprocessen achter de schermen een stuk eenvoudiger maken. Wij vertellen je graag hoe!

IOT: Internet of Things

Het lijkt de nieuwste trend onder developers, maar is wat ons betreft veel meer dan een trend: IOT. Het principe is redelijk eenvoudig: door fysieke objecten aan het internet te koppelen, kan er informatie worden uitgewisseld. De gegevens kunnen vervolgens worden opgeslagen voor analyse, bewerking of presentatie. Omgekeerd kunnen apparaten worden aangestuurd op basis van informatie uit een centrale database of op basis van gegevens van een ander apparaat.

Covadis heeft verschillende IOT-toepassingen ontwikkeld. Zo wordt met door Covadis ontwikkelde software informatie uitgewisseld met temperatuur-sensoren in beton, tennisbaanverlichting, bibliotheek-inname-apparatuur, vochtigheidssensoren in de tuin, handscanners en hoogtemeters.

Wil je weten hoe IOT-toepassingen ook voor jou praktisch inzetbaar zijn? Dan komen we graag met je in contact!

API’s/webservices

Een API is een ‘laag’ op een applicatie of database, die door derden kan worden aangesproken. Zo’n API kan door een externe applicatie gebruikt worden om data op te vragen of te bewerken. Eén databron kan zo op verschillende manieren gebruikt worden. De API bepaalt welke functionaliteiten of rechten een bepaalde applicatie heeft. Dit betekent dat een applicatie altijd gebruik moet maken van API om bij de databron te komen.

Covadis heeft veel ervaring met zowel het ontwikkelen als het gebruiken van API’s. We ontwikkelen ze als eindproducten, maar ook voor applicaties die we zelf ontwikkeld hebben. Heb je al een applicatie en wil je die op meerdere manieren toepassen? Dan kunnen we je daar natuurlijk ook mee helpen. Meer weten? Neem gerust contact op.

Koppelingen

Door applicaties en databronnen met elkaar te koppelen, kan data automatisch van de ene naar de andere bron overgezet worden. Hierdoor hoeven gegevens niet dubbel ingevoerd worden. Zodra je dan ergens gegevens invoert, komen deze via de koppeling realtime in een andere applicatie of databron terechtkomen.

Zo’n koppeling kan tot stand worden gebracht door een API of webservice. Ook kan hiervoor bijvoorbeeld een Enterprise Service Bus gebruikt worden. Hiermee wordt de communicatie tussen aanbieders en afnemers van data mogelijk gemaakt.

Covadis heeft in de afgelopen jaren voor veel opdrachtgevers koppelingen ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Timetell < - > Exact
 • Administratieve applicatie <-> Easytravel
 • Enterprise Service Bus <-> Sharepoint
 • Routeplanner <-> Mantis

GIS

GIS staat voor Geografisch Informatie Systeem. Geometrische en administratieve gegevens over geografische objecten worden beheerd, geanalyseerd en gepresenteerd middels een GIS. Bij een Geografisch Informatie Systeem wordt vaak gebruik gemaakt van een kaart om alle objecten in de ruimte te presenteren.

Covadis is al vanaf de beginjaren veel bezig met het ontwikkelen van geografische informatie systemen. Enkele voorbeelden:

 • Provinciaal informatie systeem
 • Beheersysteem voor het beheer van verkeersborden, wegen, markering en belijning van gemeenten
 • Bomen Beheer Systeem
 • Informatiesysteem voor uitwisseling van gegevens met het kadaster

Deze systemen worden bovendien steeds verder door ons uitgebreid en verbeterd. Wil jij weten hoe een geografisch informatie systeem jouw werk kan verbeteren of vergemakkelijken? We gaan er graag eens over met je in gesprek.

Frontoffice en backoffice: volledig op elkaar afgestemd

Een applicatie heeft vaak een frontoffice en een backoffice. De frontoffice is een publieke omgeving, terwijl de backoffice een afgeschermde omgeving is. In die backoffice worden gegevens verzameld en geanalyseerd. De backoffice is meestal toegankelijk voor een beperkte groep gebruikers, bijvoorbeeld via een inlogsysteem.

De voorkant – frontoffice – wordt gebruikt om informatie te presenteren. Dit kan bijvoorbeeld een website zijn. Ook kan zo’n frontoffice gebruikt worden om informatie in te voeren of aan te vullen. De technische kant is hier iets minder op de voorgrond aanwezig dan bij de backoffice; hier is het vooral de gebruikerservaring die telt.

Covadis kan zowel een frontoffice als een backoffice ontwikkelen. Bovendien kunnen we ervoor zorgen dat de informatie uit de backoffice ook met andere systemen gedeeld wordt. Meer weten? Neem meteen contact met ons op.

Apps/webapps/native apps/hybride apps

Apps zijn (kleine) applicaties die bedoeld zijn voor de smartphone, tablet of een ander mobiel elektronisch apparaat waar Covadis ervaring mee heeft. Ze zijn er in verschillende vormen:

 • Web-app: dit is een mobiele versie van een webapplicatie en draait op alle besturingssystemen. Je hebt maar één broncode, waardoor het onderhoud beperkt blijft. Voor de ontwikkeling van een web-app wordt meestal gebruik gemaakt van HTML, JavaScript en CSS
 • Native app: deze app wordt via een app-store verspreid en geïnstalleerd op een mobiel apparaat
 • Hybride app: dit is een combinatie van een web-app en een native app

Covadis ontwikkelt al deze soorten apps. Dat doen we helemaal op maat. Je kunt er dus op rekenen dat een voor jou ontwikkelde app voldoet aan al je eisen. Heb jij een interessante uitdaging die je aan ons voor wilt leggen? We horen graag van je!

Database = databaas

Content mag dan king zijn, data is baas. In ons werk draait het toch grotendeels om data. Data wordt opgeslagen in databases, zoals SQLServer, Oracle, MySQL, PostgreSQL of een NoSQL-database als MongoDB. Deze data kan vervolgens weer beheerd, geanalyseerd en gepresenteerd worden met een applicatie.

Hoe een database is ingericht, heeft heel veel invloed op de prestaties van een applicatie. Als je dit op een slimme manier doet, dan werkt de software sneller. Je kunt een database al voor de ontwikkeling inrichten op basis van het datamodel, maar je kunt de database ook automatisch in laten richten op basis van de code en het domeinmodel. Dit noemen we het code-first-principe.

Covadis heeft veel ervaring met het opzetten, inrichten en configureren van verschillende soorten databases. We doen dit ook graag voor jou, zodat je zeker weet dat je een goede basis hebt om je bedrijf verder te laten groeien.