Covadis breidt kantoorapplicatie schoonmaakbedrijven uit

Datum: woensdag 11 maart 2015

dros-schoonmaakdiensten

Covadis heeft veel vaste klanten die al sinds de beginperiode in 2005 gebruik maken van de diensten van het bedrijf. Eén van die klanten is Skyliner. In 2005 werd in opdracht van Skyliner door Covadis een kantoorapplicatie ontwikkeld voor een schoonmaakbedrijf. Deze applicatie biedt ruimte voor het volledige personeels-, klanten- en leveranciersbestand, het opstellen van offertes en het registreren van uren. Daarnaast kunnen contactmomenten met klanten in het systeem geregistreerd worden.

Uitbreiding bestaand systeem

In de afgelopen jaren heeft Covadis, eveneens in opdracht van Skyliner, deze applicatie steeds verder uitgebreid. Hierdoor kunnen nu bijvoorbeeld ook koppelingen naar Exact worden uitgevoerd. De applicatie werd oorspronkelijk ontwikkeld in classic ASP, met SQLServer als onderliggende database. Inmiddels zijn sommige onderdelen omgezet naar .NET en wordt gebruik gemaakt van XML-koppelingen, webservices en stored procedures. Daarnaast kon het systeem, met enige aanpassingen door Covadis, vorig jaar ook in gebruik worden genomen door een ander schoonmaakbedrijf.

Bestellen en leveren

Ook begin 2015 is weer gewerkt aan een verdere ontwikkeling van de applicatie. Zo zijn de onderdelen 'bestellen' en 'leveren' samengevoegd en kunnen objectleiders artikelen die bij de schoonmaak gebruikt worden bestellen bij het magazijn. Bestellingen worden intern goedgekeurd en vervolgens wordt direct gekeken wat geleverd kan worden. Leveringen worden automatisch doorgezet naar Exact. Overzichten met de historie per object, objectleider of artikel zijn binnen een handomdraai te bekijken.